Ekran kartı fiyatları ne olur?

Bilgisayar sistemi için almak istersen hazır sistem almak şuan çok daha mantıklı. Maalesef tek başına ekran kartları pahalı. Düşeceğini pek sanmıyorum. Çünkü düşse bile dolar arttığı için bize etki etmiyor.
 
Dolar 9,32 ithalat yapıyoruz kura göre oynuyor istersen dolar istatisliklerine bir bak her szaman yükseliyor arlarda çok çok hafif indiği oluyor ama onu da fiyatlara yansıtmıyorlar.
 
Ekran kartlarının saçma fiyatlarının asıl sebebi ülkemiz değil dünyada bir ekran kartı sorunu var bana inanmıyorsanız masaüstü fiyatlarıyla laptopları karşılaştırın.
 
Ekran kartlarının saçma fiyatlarının asıl sebebi ülkemiz değil dünyada bir ekran kartı sorunu var bana inanmıyorsanız masaüstü fiyatlarıyla laptopları karşılaştırın.

Almanyadada kart sorunu var hocam fiyatlar yükseldi Almanya için gine ucuz fakat eskisi gibi ucuz değil ama yine de alabilme gücüne sahip onlarda bekliyor indirimi arkadaşım Almanya'da oradan biliyorum.
 
Öncelikle, ekran kartları hakkında pek fikrim yok. Ben ülkedeki genel pazarlama krizinden bahsedeceğim.

Teknolojik olarak ne almak istiyorsan ( internet üzerinden olması da önemli değil ) fiyatlar 25-30 dakika aralıklarla sürekli güncelleniyor gidişata göre ama şöyle ki, bir kuruluş eğer bir ürünü dolar 9 TL iken aldıysa, o doların 5 TL bandına inmesi gerek gerçekten indirimli almak istiyorsan. O kuruluş, 100 dolarlık bir ürün aldığında fiyat 900 olmuş olur. ( Vergiler hariç ) Yani 5'e düştüğünde fiyatlandırması 500 TL olmalı ( + vergi ) fakat ürünlerin vergilendirilmesi yüzdelik dilim üzerinden olduğundan dolayı bu durumun gerçekleşmesi çok uzak bir ihtimal.

Yani kısaca, dolar ne kadar düşse de fiyatlar etkilenmeyecek. Ekran kartı tarafında üretim bildiğim kadarı ile donuk durumda. Üretimin olmadığı bir ülkede ( herhangi bir teknolojik alet olabilir ) düşüş beklemek çok abes kalır. Bahsettiğiniz indirimler için vergi indirimleri gerek. En erken ne zaman alabiliyorsanız alın derim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı