Ekran Kartı Fiyatları Ne Zaman Düzelecek?

Katılım
15 Aralık 2020
Mesajlar
340
Bir internet sitesinden baktım Gigabyte GTX 1660 Super 6GB 1 Aralık tarihinde 2200-2500 TL arasında olmasına karşın şimdi 6800TL.
1-)Neden fiyatlar böyle arttı?
2-)Ne zaman fiyatlar düzelecek?
 
Bazı firmalar stok sorunu ve GDDR6 bellek üretiminin durmasından dolayı olduğunu söyledi. Muhtemelen nisan ayında stokların yenileneceğini düşünülüyor.
 
Bir internet sitesinden baktım Gigabyte GTX 1660 Super 6GB 1 Aralık tarihinde 2200-2500 TL arasında olmasına karşın şimdi 6800TL.
1-)Neden fiyatlar böyle arttı?
2-)Ne zaman fiyatlar düzelecek?
İnşallah yakın zamanda piyasa düzelir. Ama fiyatlar böylede kalabilir. Düşse bile eskisi kadar düşeceğini sanmıyorum.
 
1. pandemi.
2. mining.
3. dolar artmaya başladı.
Bunların tümünü birleştirince fiyatların düşmesi zor artık 😔
 
Madenciler ve artan gemi kargo ücretlerinin yanı sıra kısıtlı stok fiyatların artmasındaki en temel etken. Firmaların fiyatları şişirmesi de var tabii.

Ne zaman düşeceğine gelirsek, yakın zamanda düşeceğine dair bir inancım yok. Güncel kartlarda belki stok bulunabilir ama GTX16xx 10xx, RX 5xxx gibi serilerin fiyatları düşmeyecektir. Çünkü 6000 serisi mining tarafında zayıfken güncel 3000 serisi kartlarda BIOS müdahaleriyle geliyor.

Buyüzden madenciler için iki çıkıl var ya eski kartlara yönelecekler ya da yakında gelecek olan madenci kartlarına. Ama eğer madenci ksrtı alırlarsa sistemi 2.elden satamayacaklar ve onlara zarar verecektir. Bu yüzden mümkün mertebe Gaming GPU'lara yönelecektir.

Sadede gelirsek 3000 ve 6000 serisinin düşmesi mümkğn gibi ama önceki neslin kartları yakın dönemde füşmeyecektir.
 
1) ETH madenciliğinden dolayı insanlar onlarca hatta yüzlerce kart ile madencilik yaptığı için üretim buna yetişemedi.
2) ETH düşüp madenciliğin elektriği bile karşılamadığı zaman fiyatlar düzelebilir.
Sadece ETH değil, pandemi nedeniyle de insan gücü azaldı. Bazı bellek üreticilerinin fabrikaları durdu. GPU chipsetleri üretilemedi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı