Ekran kartı fiyatlarının durumu

Hocam önce bir araştırsaydın, şu an sanki sadece miningciler kart alıyor oyuncular alamıyormuş gibi bir durum var miningcilerde alamıyor kart falan tamamen üretim kıtlığı ve korona, mining bunun yanında yan etken.
Hocam üretimin azaldığının bende farkındayım ama bence büyük etkeni olarak miningciler benim gözümde tanıdıklarımın çoğu bu işe girişti ben bu şekilde düşünüyorum çip kıtlığıda mevcut piyasada zaten.
 
Hocam üretimin azaldığının bende farkındayım ama bence büyük etkeni olarak miningciler benim gözümde tanıdıklarımın çoğu bu işe girişti ben bu şekilde düşünüyorum çip kıtlığıda mevcut piyasada zaten.

Bu sorun sadece mining veya kur sorunu değil arkadaşlar. Stok sorunu oluşmasının en büyük nedenlerinden biri çip üretim fabrikalarında oluşan su bulamama sorunu, artı olarak pandemi dolayısıyla iş gücü neredeyse yarı yarıya düşmüş durumda ve yine pandemi kaynaklı konteynır sorunu da var. 1000 dolar olan konteynır kiraları 10000 dolarlara gelmiş durumda. Sadece ekran kartı değil. Sorun esasen çip olduğu için telefon tablet TV araba her şeyde üretim durma noktasında neredeyse. Tüm bunlara ülkemizdeki kur da eklenince fiyatlar uzun bir süre çip üretimi normale dönene kadar böyle devam edecek.
 
Evet üretimde sıkıntı var bunu zaten belirttim ben ama anlamadığınız nokta şu, bu fabrika 500 tane birden stoğa soksa bu stokları yine eritecekler hemen, oturduğun yerden para kazanıyorsun bunu neden herkes yapmasın? Teknoloji cahili babannem bile artık mining in ne olduğunu biliyor, dünyadaki herkes biliyor artık. Bu kadar insana kart yetiştirmek imkansız gibi bir şey, yapamazsın, adamın sınırı yok ne kadar kart gelirse o kadar alıyor yani 100 kişi kart beklese,100 tane gelse adam 100 tane birden alır geri kalan 99 kişi kart bekler yine. adam başı tek kart sınırı olsa dediğiniz doğru olur.
 
Evet üretimde sıkıntı var bunu zaten belirttim ben ama anlamadığınız nokta şu, bu fabrika 500 tane birden stoğa soksa bu stokları yine eritecekler hemen, oturduğun yerden para kazanıyorsun bunu neden herkes yapmasın? Teknoloji cahili babannem bile artık mining in ne olduğunu biliyor, dünyadaki herkes biliyor artık. Bu kadar insana kart yetiştirmek imkansız gibi bir şey, yapamazsın, adamın sınırı yok ne kadar kart gelirse o kadar alıyor yani 100 kişi kart beklese, 100 tane gelse adam 100 tane birden alır geri kalan 99 kişi kart bekler yine. Adam başı tek kart sınırı olsa dediğiniz doğru olur.

Tabi ki bu da var. NVIDIA başkanının geçen gün açıkladığı gğbi 2022 ortalarına kadar sürer ve yeni RTX 4000 serilerini piyasaya sürerler. Eski serilere sahip olan oyuncu grafiker render vs için kullananlar da yeni seriyi almak için ellerinden çıkarırlar ve stok ve fiyat sorunu da böylece çözülür gibi geliyor bana.
 

Geri
Yukarı