Ekran kartı FPS değerini monitör Hertz değerine sabitlemek mantıklı mı?

Abi şunu bırakın artık 144Hz monitör de 144FPS'den fazlası bir şey ifade ediyor.

144FPS olarak görsen bile gecikmesi azalıyor ve rekabetçi oyunlarda çok önemli bir şey bu.

Mantıksız. Input lag denilen olay ortaya çıkar ve siz bir süre de olsa diğer kareleri görürsünüz. Ayrıca oyununuzun akıcılığınında arttığını göreceksiniz. Aşağıya konu ile ilgili bir link bırakıyorum.

Buraya kesinlikle katılmıyorum. 165Hz monitörüm var sabitlemeden önce kaymak gibi oyun deneyimi ama 200FPS veya başka değere sabitleyince aynı akıcılığı alamıyorum ve bu bana dezavantaj sağlıyor.

Mantık doğru ama değerler yanlış. 1000/FPS değeri yaparak frametime gecikmesini ölçebilirsiniz.

Ayrıca GPU kullanımının %99 olduğu durumlarda FPS sınırlamak, gecikmeyi önemli ölçüde düşürür.

Fazla FPS'in artıları fazladır. Input lag‘ın düşmesi vb. Yüzde yüz çalışması hiçbir zarar vermeyecektir hatta daha iyi olur. Sıcaklıklar ve fan sesi sizi rahatsız ediyorsa monitörün Hz değerinin azıcık daha üstüne sabitleyebilirsiniz.

Rekabetçiler de sal gitsin canavarı, hikâyeli oyunlar da sabitleyebilirsin hiçbir sorun olmaz, yırtılmalar azalır.

Ekran kartı kullanımının %100'ün altında kalacağı bir değere sabitlemeniz yeterlidir. Ekran kartının tam kullanılması genelde ek giriş gecikmesine yol açar. RTX 3080 ile Valorant oyununda bu durumu yaşamanız zordur fakat genel olarak rekabetçi oyunlarda istenilen budur.

Ekran kartının %100 olmasına engel olunamayan, grafik olarak ağır oyunlarda Nvidia kontrol panelinde ''düşük gecikme modu'' etkinleştirilebilir ya da yine düşük bir FPS limiti koyarak giriş gecikmesinin artmasının önüne geçilebilir.

Son olarak V-sync asla önermiyorum fakat 240Hz ve üzeri monitörlerde G-sync kullanılabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…