Ekran kartı garantisi için fatura şart mı?

Nuttertoolz

Kilopat
2.el bir ekran kartı almayı düşünüyorum MSI model. Bu kartın garantili olabilmesi için sadece garanti kağıdı olması yeterli olur mu? Yoksa fatura şart mıdır?

Tek gerekli şey seri numarası, garantiyle ilgili her şey seri numarası üzerinden takip edilebiliyor.

Hocam bu kesin bilgimi yani daha önce bir tecrübeniz oldu mu?

Çünkü seri numarasıyla garanti sorgulatılabiliyor ama fatura olmadığı için garantideki kişiler gene de faturaya gerek duymadan seri numaram ile alınma tarihini görebilirler mi?

Çünkü mesela incehesapdan alınma bir kartım vardı. Onu garantiye yollarken faturayıda istediler.Ama hani faturasızda olsa kabul edebiliyorlar mı diyorsunuz siz ?

Ürünlerin seri numaraları firmalar tarafından kendi sistemlerine kayıt ediliyor. Diyelim ki ABC3 seri numaralı bir ürünün var, incehesap'a gidip böyle böyle dediğinde onlar bu ABC3 seri numarasını kendi sistemlerinde bakıyor kendi malı olup olmadığını anlayabiliyor. Faturaya bu noktada gerek kalmıyor.

Daha önce Corsair HS50 kulaklık için garanti işlemi sırasında faturaya gerek duymadım, RAM'lerimde yaşadığım sorun sonrası yine faturaya ihtiyaç duymadım. Hepsinde ilk istedikleri seri numarasıydı.

Ürünlerin seri numaraları firmalar tarafından kendi sistemlerine kayıt ediliyor. Diyelim ki abc3 seri numaralı bir ürünün var, İncehesap'a gidip böyle böyle dediğinde onlar bu abc3 seri numarasını kendi sistemlerinde bakıyor kendi malı olup olmadığını anlayabiliyor. Faturaya bu noktada gerek kalmıyor.

Daha önce Corsair HS50 kulaklık için garanti işlemi sırasında faturaya gerek duymadım, RAM'lerimde yaşadığım sorun sonrası yine faturaya ihtiyaç duymadım. Hepsinde ilk istedikleri seri numarasıydı.

Anladım hocam dediğiniz gibi sanırım durum. Cevabınız için teşekkür ederim.

@@tugoli hocam siz bu konuda tecrübelisiniz anladığım kadarıyla. Benim de MSI kartım var ama faturası. Şimdi bu kartı seri numarasla penta bilgisayar sitesinde sorgulattığımda ürün kaydı çıkıyor ama herhangi bir tarih yazmıyor. Acaba bu şekilde garantiye yolladığımda fatura olmadan kabul ederler mi garantiye? Tabii ki garanti süresi hala devam ediyorsa?​

@@Pozitifdeger

Faturasısı yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 4 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı