550W güç kaynağım var. Yeni aldığım RTX 3060 ekran kartımın önerileni 600W fakat yine de kartı taktım ve birkaç saat sorunsuz çalıştı. Sonrasında yüksek enerji gerektiren bir FPS oyunu oynarken bilgisayar bir anda kendini kapattı. Birkaç kez daha açtım ve 5-10 dakikalık süreçler sonunda tamamen kapandı ve bir dahaki denememde ekrana "no Signal" yazısı gelmeye başladı. Araştırdığım her şeyi denedim, RAM temizleme, RAM çıkartıp takma, BIOS pili sıfırlama vs.
En son eski ekran kartım olan RX570'i tekrar taktım ve bilgisayarda hiçbir problem olmadığını gördüm, her şey gayet normal çalışıyor. Yani güç kaynağında veya anakartta bir hasar söz konusu değil. Sadece yeni aldığım ekran kartımdan görüntü aktaramıyorum. 6+2 toplam 8 pinli güç kablolarının ikisini de denedim.
Sizce kart güç yetersizliğinden zarar görmüş olabilir mi? Eğer öyleyse başta neden çalışıyor fakat sonradan zarar görüyor, bunun bir ön koruması yok mu kendi içerisinde? Ya da kendini kısa devreden vs. korumaya çalışıp kendini kapattığı için mi aktif hale getiremiyorum?
Henüz alalı kısa bir süre olduğu için servise göndereceğim ama eğer farklı önerileriniz, çözüm yollarınız varsa bekliyorum.
Sistem özelliklerim:
8+8 GB aynı marka aynı model RAM.
Ryzen 7 5800X işlemci.
B450M S2H anakart.
Corsair 550W kasanın kendisinde takılı Power Supply.
BIOS güncel.