Ekran kartı güç kablosunun yanması

feavert

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar hemen konuya giriyorum, MS GTX 970 ekran kartıma giden güç kablosu yandı. 600w PSU var. Sebebi ne olabilir?

Not: Ekran kartımın güç girişinde bir sorun olmadı, ekran kartım hala çalışıyor sorunsuzca ki erken fark ettiğim için sanırım. Yanık sadece bu kabloda. Bundan 3-4 ay önce bir kere daha aynı şekilde aynı yerden yanmıştı kablo değiştirmiştim. Bu şimdiki yanan ise o zamanlar yeni alıp değiştirdiğim kablo. Bu da yandı. Şimdi yenisini alacağım ama bir gün o da yanar ve bu sefer ekran kartına ya da toptan PC'ye zarar verir diye korkuyorum. Bunun bir çözümü var mı?

5dc224d4-b9c6-4af5-84f8-819dcb0b939e.jpg
41571d70-eef5-4071-be11-642bc87c67ff.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İnce ve kalitesiz kablo kullanmayın, PSU marka ve modelini belirtin.

İlginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Kullandığım güç kaynağının fotoğrafını atıyorum

Sistemimin full bilgisi;

i5 6600K skylake
16 GB ram
SSD 120 GB
HD 1 TB
MSİ GTX 970 gamin 4G
PSU dark force series 600W

Ekran kartımda bir problem olduğunu sanmıyorum dediğim gibi. Güç kaynağı alt sınıf bir markaymış sanırım bunda bir problem olabilir gerçi 600W yetiyor olması lazım ama alt sınıf olduğu için sorun oluyor olabilir.

Ya da diğer tahminim PSU ile Ekran kartının o değiştirdiğim güç kablosu kalitesiz ve ince olduğu için 2 seferdir sorun yaşıyor olabilirim şimdi daha kaliteli bir bağlantı aldım oraya.

Ancak sizden ricam bu sisteme en iyi PSU hangisi gider 400-500 TL fiyat civarında önerir misiniz acaba.

Ve tabii ki sizce sorunum nedir?

Ve son olarak bir dip not geçmek isterim bu sistemi 6 ay oldu toplayalı tüm parçalar yenidir

Dosya Ekleri

• 7610e20c-78e8-4930-8e1f-2caec3a41f73.jpg
    7610e20c-78e8-4930-8e1f-2caec3a41f73.jpg
    77,5 KB · Görüntüleme: 197
Peki bu sisteme önereceğiniz PSU var mı? Ben pek anlamadığımdan fikirleriniz yeni PSU almam da çok önemli olacaktır. 400-500 TL civarında bu sisteme en iyi verimi sağlayacak olan PSU ları söylerseniz çok memnun olurum

Son tavsiye ettiğiniz Gold sertifikalı Evgayı alıcam teşekkür ederim. Son bir soru sormak istiyorum az önce googleda baktım biraz bu güç kaynağına, kablolarını özel sipariş etmeniz gerek PSU ile birlikte vermiyorlar gibi bir şey okudum nedir aslı

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı