Ekran kartı güncellemesinden sonra mavi ekran sorunu

-BAHADIR

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Birkaç ay önce yeni bir sistem topladım ve son ekran kartı güncellemesini gerçekleştirene kadar hiçbir sorunum yoktu. Şu anda bilgisayarım yükte yani oyundayken mavi ekran hatası veriyor. Çözümü için hata kodunu görmeye çalışıyorum fakat anlayamadığım şekilde mavi ekranda çözünürlük kötü bir hal almış oluyor ve sadece hata kodunun olduğu kısım ekranın görünmeyen yerinde kalıyor yani altta duruyor. DDU yardımıyla ekran kartımı yaklaşık 2-3 defa temiz bir şekilde kurdum fakat sonuç değişmedi. Güncellemeden birkaç gün sonra sistemi geri yüklemeyle birkaç gün önceye aldım eski sürücüyle devam edebilmek adına ama oyunum ekran kartımı güncellemem gerektiği için hata verip kapanıyor. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Sistem bilgilerim:
RTX 2060.
AMD Ryzen 7 2700X.
ASRock B450M-HDV R4.
Neo Forza 8 GB 3200MHz DDR4 RAM X2

( Not: Dump dosyasının içindeki yazılar bende okunmuyor sorun sadece bende diye düşünerek ekliyorum.)

Dump: MinidumDosyası.rar

Dosya Ekleri

• ss.jpg
    ss.jpg
    147,2 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümünü güncelle.

Gene ekran kartı ile ilgili oluşmuş.

Ekran kartı OCCT yazılımı ile 10-15 dakika test et. Crash verirse belirt.

Eski bilgisayarındaki HDD'yi test edelim.
HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yap. Sonuçları paylaş. HardDisk Sentinel yazılımı ile sağlık derecelerini paylaş ve S.M.A.R.T verilerini paylaş.

Memtest86 testi yapmadıysan yap.

OCCT yazılımı ile 10 dk kadar test gerçekleştirdim her hangi bir crash yemedim daha önce Benchmark stres testinde olduğu gibi değerler yerindeydi. Ramlerimin kontrolünü konuyu açmadan önce gerçekleştirdik her hangi bir sorun bulunmamıştı. HDTune yazılımıyla hd testimi ekledim. HardDisk Sentinel yazılımını kullanabilmek için biraz videolara bakmam gerekiyor şimdilik bunu gönderiyorum. BIOS sürümü konusuna gelince en ufak bir bilgim yok o yüzden güncellemeye korkuyorum çünkü eğer ufak bir yanlışlık yaparsam henüz ürün hali hazırda garantideyken garanti dışı kalabilir bunun olmasını istemiyorum. Hem OCCT hem Benchmark testlerinde o kadar yükte sıkıntı çekmeyen bilgisayar sadece Sea Of Thieves ve dying light oyunlarında nasıl mavi ekran yiyor anlayamıyorum ki sadece bu oyunlarıda oynamıyorum aslında csgo oynayan biriyim pc başına geçtiğimde en çok oynadığım oyun csgo onda hiç bir sıkıntı yaşamadım. Test etmek amaçlı oynamadığım oyunlara bile girdim GTA girip saçma sapan araba sürdüm hem story hem online da onda da bir sıkıntı yaşamadım.

Dosya Ekleri

• harddisk hdtune.png
    harddisk hdtune.png
    32,1 KB · Görüntüleme: 44
Aynı sıkıntı benim 1660 Super ekran kartımda da vardı yeni gelen güncellemeler ile düzeldi ilk aldığım sıralar oluyordu bu mavi ekran sorunu hatta bundan dolayı 2-3 kere konu açmıştım yeni gelen güncellemelerle düzelir umarım.

@283156 Teknobiyotik'e ariza için ticket attım geri döndüler yarın göndereceğim kasayı. Ayın 7 sinden beridir sorunla gece gündüz uğraşıyorum test yapmaktan başka bir şey yapmadım tadım çok kaçtı arada csgo giriyorum onun dışında ya youtube ya twitchteyim. Garantiye göndermek şu anlık en mantıklı karar olacak sanırım benim için hazır finallerde başladı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı