Ekran kartı güncellemesinden sonra mavi ekran sorunu

-BAHADIR

Decapat
Katılım
25 Şubat 2019
Mesajlar
7
Merhaba arkadaşlar. Birkaç ay önce yeni bir sistem topladım ve son ekran kartı güncellemesini gerçekleştirene kadar hiçbir sorunum yoktu. Şu anda bilgisayarım yükte yani oyundayken mavi ekran hatası veriyor. Çözümü için hata kodunu görmeye çalışıyorum fakat anlayamadığım şekilde mavi ekranda çözünürlük kötü bir hal almış oluyor ve sadece hata kodunun olduğu kısım ekranın görünmeyen yerinde kalıyor yani altta duruyor. DDU yardımıyla ekran kartımı yaklaşık 2-3 defa temiz bir şekilde kurdum fakat sonuç değişmedi. Güncellemeden birkaç gün sonra sistemi geri yüklemeyle birkaç gün önceye aldım eski sürücüyle devam edebilmek adına ama oyunum ekran kartımı güncellemem gerektiği için hata verip kapanıyor. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Sistem bilgilerim:
RTX 2060.
AMD Ryzen 7 2700X.
ASRock B450M-HDV R4.
Neo Forza 8 GB 3200MHz DDR4 RAM X2

( Not: Dump dosyasının içindeki yazılar bende okunmuyor sorun sadece bende diye düşünerek ekliyorum.)

Dump: MinidumDosyası.rar

 

Dosya Ekleri

  • ss.jpg
    ss.jpg
    147,2 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Rehberi uygula.
  • DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldır ve güncel bir sürüm kur.
  • Klavye ve fare dışındaki tüm USB aygıtları çıkartın, kalvye ve fareyi başka bir porta takın.
  • Vanguard kaldır.

  • Daha sonra son durumu bildir.
    Önerdiğin çözümler içerisinde SYS dosyalarını onarmak ve ddu ile sürücü temizleyip güncel sürümleri kurma işlemlerini bir kaç defa gerçekleştirmiştim sonuç değişmemişti. Şimdi ek olarak Valorant Vanguard ı kaldırdım ve usb aygıt çıkışlarının yerini değiştirdim. Oyunlara girip sonucu en geç yarın bildireceğim. Çözüm önerin için teşekkürler.
 
@Ted Kaczynski @PanzerTR Yardımcı olabilecek yok mu kurtulamıyorum :(
Bilgisayarı formatladım home dan proya geçtim. Bilgisayar acaba ısınıyor mu düşüncesiyle Benchmark stres testi yaptım ısı ve diğer değerlerim normal ısı zaten max 70 e dayanıyor.
Format ve yeni windowstan sonra aldığım mavi ekran dump : 011721-10265-01.dmp
 
Son düzenleme:
BIOS sürümünü güncelle.

Gene ekran kartı ile ilgili oluşmuş gözüküyor nedense. Ekran kartı sürücün güncel diyorsun. Önceden Driver Booster kullandınız mı?

Ek olarak "DISM" rehberini uygulayın.
 
BIOS sürümünü güncelle.

Gene ekran kartı ile ilgili oluşmuş gözüküyor nedense. Ekran kartı sürücün güncel diyorsun. Önceden Driver Booster kullandınız mı?

Ek olarak "DISM" rehberini uygulayın.
Hayır herhangi bir driver boost kullanmadım ekran kartım galaxy 1oc onu bile kurcalamadım Pc zaten 3 aylık. Bios Güncel görünüyor 3.70 sürümü sadece DISM rehberini gerçekleştirdim sonuçları sizinle paylaşacağım. Ek olarak şunu sormak istiyorum eski bilgisayarımdan harici disk sökmüştüm bu bilgisayara takım burada biçimlendirdim bir uyumsuzluk sonucu sorun çıkarıyor olabilir mi içerisinde windows yüklü değildi ama bilemiyorum siz dump dosyasından ekran kartıyla ilgili sorun var diyince paylaşmadım bu durumu.
@Ted Kaczynski 2 kere üst üste aldım sea of thieves oynarken 15dklık arayla çıldıracağım sondump.rar garantisi var daha teknobiyotik'ten aldım bilgisayarı nasıl bir yol izlemem gerekiyor bir bilsem
 
Son düzenleme:
BIOS sürümünü güncelle.

Gene ekran kartı ile ilgili oluşmuş.

Ekran kartı OCCT yazılımı ile 10-15 dakika test et. Crash verirse belirt.

Eski bilgisayarındaki HDD'yi test edelim.
HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yap. Sonuçları paylaş. HardDisk Sentinel yazılımı ile sağlık derecelerini paylaş ve S.M.A.R.T verilerini paylaş.

Memtest86 testi yapmadıysan yap.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı