Ekran kartı hariç 30.000TL'ye sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
30bin
anladım teşekkür ederim bu yönde yorumlar okumuştum sizden de duymak iyi oldu. peki Saphire PULSE AMD Radeon™ RX 7900 XT 20GB bu marka/model iyi mi alınabilir mi?
Az daha çıkarsan 9070XT al derim her türlü. FSR 4.0 ve çok daha iyi RT performansı için. Hem kas gücü olarakta daha iyidir.

Çıkamıyorsan alınır, güzel karttır.

Az daha çıkarsan 9070XT al derim her türlü. FSR 4.0 ve çok daha iyi RT performansı için. Hem kas gücü olarakta daha iyidir.

Çıkamıyorsan alınır, güzel karttır.
Teşekkürler, 7900XT'nin bazı forumlarda 9070 XT den yüksek VRAM ve oyun performansı açısından 9070 XT kadar iyi olduğunu okudum. Bunu da düşünerek aradaki o fiyatı vermek doğru mu bilemedim. Bir de bilirsiniz bu konularda bir sınır olmuyor biraz daha çık biraz daha diyerek :)

7900XT'nin bazı forumlarda 9070 XT den yüksek VRAM
O VRAM'in esprisinin 4K'da önemi olur diye düşünüyorum. 2K'da 16GB fazlasıyla yeterli.
Bir de bilirsiniz bu konularda bir sınır olmuyor biraz daha çık biraz daha diyerek :)
Tabii ki. 9070XT'den de biraz daha çık daha iyi RT performansı için 5070 Ti al da denebilir. Az daha çık 5080 al denebilir.

Bütçeniz dahilinde en mantıklı seçim 7900XT olur. Hayırlı olsun.

Teşekkürler görüşleriniz için,
Peki yukarıdaki sistemi düşünerek, Ryzen 7 7700 işlemci 7900XT ekran kartı olan bir sistemi Corsair RM850X 80+ Gold PSU almak yeterli olur mu sizce? uzun vadede sorunsuz çalışması için.

@Emma Stone aslında ürünün satışı çoğu sitede artık yok, ben biraz araştırma yaptım ve corsair'in bu model PSU da SEASONIC markası ile üretim yaptığını okumuştum. Youtube de Nebi Akgün kanlında PSU tercih ederken CWT ve SEASONIC üreticilerin ürünleri tercih edilmeli diye izlemiştim.
Peki bu noktada PSU tercihi için senin önerin ne olurdu?

10 bin olarak düşünebiliriz.
O kadar çıkman gerektiğini düşünmüyorum. VitaGM çok kaliteli ve sessiz çalışan bir PSU. Artan bütçenle sistemin diğer bileşenlerine yatırım yapmanı tavsiye ederim. Örneğin ekran kartı gibi.

Screenshot_20250613_102115_Chrome.jpg

Peki sence PSU alırken hangi kriterlere dikkat edilmeli?
Kullanılan kapasitörlerin kalitesi ve enerji verimliliği üreticiden ziyade daha önemli. Tabii üreticininde önemi var. CWT, FSP, Seasonic vb. bunlar en üst seviye PSU'ları üreten üreticilerden.

Kapasitörler arasında da en iyisi Japon kapasitörlerdir. Japon > Tayvan > Çin diye gider.

VitaGM modelinde de Nippon Japon kapasitörler kullanılmış. En üst seviye kapasitörlerden biri.

Geri
Yukarı