Ekran Kartı isimleri neden sıralı gitmiyor?

Makaleler
1
Daha fazla  
Bu ekran kartlarının hangisinin iyi kötü olduğunu ilk bakışta nasıl anlayabiliriz? Yani daha doğrusu isimleri neden böyle karışık? Atıyorum GTX980 nasıl GTX1050 Ti'den daha iyi oluyor? Sebebini biliyorum ama bilmeyen biri ilk bakınca, doğal olarak 1050 Ti daha iyi zannediyor daha yüksek sayı olduğu için.
Bütün kartları böyle takip edebileceğimiz bir site var mı?

Bu ekran kartlarının hangisinin iyi kötü olduğunu ilk bakışta nasıl anlayabiliriz? Yani daha doğrusu isimleri neden böyle karışık? Atıyorum GTX980 nasıl GTX1050 Ti'den daha iyi oluyor? Sebebini biliyorum ama bilmeyen biri ilk bakınca, doğal olarak 1050 Ti daha iyi zannediyor daha yüksek sayı olduğu için.
Soldan ikinci rakam her şeyi ortaya dökmüyor mu zaten? Ben hep oradan kıyas ediyorum aynı seri kartları.

Aslında sıralı gidiyor. 1050Ti 10 serisi 50Ti gücünde kart. 980 ise 9 serisi 80 gücünde kart oluyor.

İntel tarafında 8700 işlemci nasıl 9100 işlemciden güçlü oluyorsa aynı mantık işte 😀

Herhangi bir ürünü alacak insanın o ürünü araştırması gerekiyor. Ayrıca genel anlamda ilgili üreticinin sitesinde sıralamaları vardır. Seri olduğu için o şekilde numaralandırılıyorlar. Örneğin araba alırken "Mercedes" markasının A, B, C, D, E ve çeşitli rakamsal serileri vardır. Hangisinin daha iyi olduğunu öğrenmek için araştırmak gerekir. Beklentinize göre seçilmesi gerekir. Bir serinin en üst kartı diğer serinin giriş kartından daha iyi olabilir. Örnek üzerinde anlatmak gerekirse 30 serisi kartların yeni çıktığını biliyoruz. Üretici firma gelecek yıllarda orta segmente uygun 35 kodlu bir ürün çıkarırsa bu 3080den daha az performans verecek bir kart olabilir. Yine her şeyin başında araştırmak gerekiyor. Kodlara bakarak bir şeyleri anlamamız tam olarak mümkün değil.

Somut örnek: Bir aracın 100 serisi modellerinden birisinin 250 beygiri ve 500 tork'u olsun. Daha sonraki yıllarda çıkan aracın serisi 200 kodlu ve modellerinden birisi 100 beygir ve 100 tork'a sahip olabilir. Güç bakımından baktığınızda 100 serisine ait olan o aracın daha güçlü olduğunu göreceksiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı