Ekran kartı kablosunda 1 pin eksik

fcebeci

Hectopat
Daha fazla  
Raijintek Cratos ATX 3.0 850W 80+ Gold PCI-e 5.0 Full moduler ATX güç kaynağı satın aldım ve taktım şu an RX 5700 ekran kartıyla kullanıyorum ama asıl kullanacağım kart RX 7900 GRE. Dikkatimi çeken şey ekran kartına gelen PCI-e kablosunda (2 farklı kablo çıktı birisi tek kablodan 2 tane 8 pin diğeri de tek kablodan 1 tane 8 pin girişi) ekran kartına takılan kısım Full dolu fakat PSU'ya takılan ksıımda 1 pin eksik bu normal mi biraz garibime gitti. RX 5700 ile bir sıkıntı olmadı 2 kabloyu da takıp kullandım fakat RX 7900GRE de bir sorun yaşar mıyım? PSU'yu şu an kullandığımdan resmini atamıyorum ama bir arkadaş da aynı soruyu sormuş onun resmini atıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aldığın yere ulaş ve hemen değiştirt ya da para verirsen yeni güç kaynağı al.

PCI'e kablosunda, PSU tarafında eksik pin olması çoğu zaman normal bir durumdur. PSU üreticileri, soket yapısının verdiği avantajı kullanıyorlar diyebiliriz. Çünkü 6 pin PCI-e soketi ile 8 pin PCI-e soketi arasindaki ekstra iki soket, sadece GND desteği sağlar. Bu eksik pin de +12V pini değil, GND pinidir. Bu durumda, ekran kartı tarafında bir adet GND pini diğerine köprülenmiş şekilde bağlantı kurulur ki kullanım açısından bir sorun teşkil etmez.

Son düzenleme:
Ki.

Kisaca 8 pin beslemeye 6 pinde takılabilir yani?

@ZalımFerguson takılır ama ekran kartına bağlı olarak hem sağlıklı, hem de yeterli olmayabilir. Ekstra bir ground pini, dönüş akımı yönünden avantaj sağlıyor ve soketin toplam kapasitesini yükseltiyor.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim açıklama için. Ama anlamadığım PSU da 8 pin var kabloda 7 pin bir üretici niye böyle bir şey yapsın hâlâ aklıma yatmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…