Ekran kartı kullanımının bir anda düşmesi neden olur?

yağız yelegen

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16gb
SSD veya HDD modeli
1tb samsung 980
Ekran kartı
rtx 3070 8gb 256 bit
İşlemci
i7 12650h
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 aydır bilgisayarımda bir problem yaşıyorum. Ekran kartı kullanımı bir anda azalıyor biraz devam edip sonra normale dönüyor ve bunu sürekli yapıyor. Güç kullanımını takip ediyorum ortalama 80-90W civarında iken bir anda oyun içinde 25-30W'a düşüyor ve oyunda büyük kasma oluyor. Tüm bunlar olurken ekran kartım 75 dereceyi hiç geçmiyor zaten ısınmıyordu. İşlemci de 75-85 arası. FurMark testinde 15 dk kadar bir test yaptım. Ekran kartı Max 78 derece gördü. Ama FPS 8'lere kadar düşüp devam ediyor böyle. Daha kısa bir test yaptım ve sonuç aynı. Aşağıya koyuyorum. Yardımı donunan olursa şimden teşekkür ediyorum🙂

1720620206370.png

sisteminiz hızlı olduğu için görüntü bileşenlerini biriktiriyor ekran kartına yedek atıyor
bu yüzden gpu kullanımı azalıyor intel tipi işlemcilerde grafik bellek olduğu için harici gpu +%70 öncelikle çalışıyor verimlilik ile alakalı bir durum ama bu darboğaza neden oluyor. çözümü : nvidia ayarlarına girip gpu ayarlarını önerilen yerine harici gpuyu kullanacağınız şekilde ayarlayın sistemsel testlerime göre 10%+27 oranında darboğazı düşürdüm
Öneri sistemlerinize sırf 3 5 fps için overclock yapamayın Bırakın Doğru Frekansı Kendisi bulsun.
Merhaba cevabınız için teşekkürler. Denedim maalesef bir fayda etmedi. Overclock yapmadım hiç bilgisayara. Aldığım gibi kullanıyorum hala.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı