Çözüldü Ekran kartı kurulumu sonrası fanlar çalışmamaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

WWKapdog

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU:Amd RADEON RX6750XT CPU:AMD RYZEN 5 7600 RAM:CORSAIR VENEGANCE 16GB DDR5 5200Mhz KASA:DEEPCOOL CC560 V2
Merhaba biraz önce bir hazır sistem kurulumu tamamladım. Ekran kartını taktim slotlara oturdu ve PCI denilen kablolarida taktım ardından güç kaynağını açıp prize takip test ettim bilgisayar açıldığında ekran kartının RGB ışığı falan çalıştı ama masaüstüne gelince söndü ve fanlar çalışmıyor şu an ekran kartının. FurMark'den baktığımda ekran kartının derecesi gözüküyor ekran kartı da görünüyor ama niye böyle bir de AMD Software'de benim islemcimin GPU'su 1. olarak seçilmiş ekran kartım 2. gözüküyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam ana gpumu 6750XT nasıl seçeceğim şu anda yükte çalışmıyor kendisi o yüzden 18 FPS aliyorum

Seçemezsin öyle ayardan. Laptop değil bu. Anakarta takılıdır. Monitörün kablosunu ekran kartı portuna tak. Bir fotoğraf atar mısın monitörün kablosunun kasaya giren kısmının?
Yuk altinda degilken fanlar calismayabiliyor. Herhangi bir oyun acip tekrar dener misiniz?
hocam internet ve klavyem yok şuan ama PC de funmark kuruluydu sinerji kurmuş. Ve başlattım düşük resde başlattım bilerek ve sistem 18 FPS aliyor sabit Sistemim RX6750Xt Ryzen 5 7600 ve rx6750xt gram kullanılmıyor ama islemcimin gpusu %100 de ama ona rağmen 42 derece felan napmalıyım birde reset attım testteyken kasadan klavyem olmadığı için şuan açılıyor PC bakalim birşey olmaz umarım

Oyuna gir bak. FurMark testi yap. Döner.
Bi Alta yazı yazdım hocam onuda okursanız size zahmet arkadaşa cevap verdim o cevap bu soruyuda cevaplar diye düşündüm

Hocam oyuna girip dönüp dönmediğine bakar mısınız?
Hocam cevaba nasi etiketliycem bilmiyorum bir üste yazdım size zahmet bakarmisiniz

Hocam 42 derece cok iyi aslında değerlerde bir sıkıntı görünmüyor.
Hayır hocam Büyük ihtimal benim ana gpu islemcimin gpu su seçilmiş yani işlemciye gömülü olan bu yuzden 18 FPS aliyor funmarkda ve 6750Xt kullanılmıyor ve funmarkda dahi fanları dönmüyor 6750xt nin

Hocam cevaba nasıl etiketleyeceğim bilmiyorum bir üste yazdım size zahmet bakar misiniz?

AMD ekran kartlarında Zero RPM özelliği açılıp kapanabiliyor AMD Software üzerinden. Olmazsa Internetin var ise MSI Afterburner indir fan ayarı yap, otomatik yap.

Hocam cevaba nasıl etiketleyeceğim bilmiyorum bir üste yazdım size zahmet bakar misiniz?

Hayır hocam Büyük ihtimal benim ana GPU islemcimin GPU'su seçilmiş yani işlemciye gömülü olan bu yuzden 18 FPS aliyor FurMark'da ve 6750XT kullanılmıyor ve FurMark'da dahi fanları dönmüyor 6750XT'nin

Monitörün kablosunu anakarta mı taktın? Ondadn kullanıyorddur Dahili GPU'yu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı