Ekran kartı mı RAM mi ilk alınmalı?

Gandalfs

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba öncelikle. Bir arkadaşımdan hediye bir bilgisayar aldım. Bilgisayar biraz eski, bunu geliştirmek istiyorum. Bütçem pek fazla yok o yüzden aşamalı bir şekilde yükseltmeyi düşünüyorum. İlk etap hangisini alacağıma karar veremedim. Ekran kartı mı almalıyım RAM mı? RAM 4 GB, ekran kartı da HD Graphics ailesinden kalma. Sizce hangisini öncelik vermeliyim? Dediğim gibi bütçem çok yok, o yüzden maksimum 2-2500 civarı olursa sevinirim. Biliyorum biraz zor ancak beni idare etse yeterli.

İşlemci nedir? Anakart nedir? PSU nedir (kaç watt?)?

Genel kullanım için (internette gezinme, uygulama çalıştırma vs.) düşük RAM'in etkisi düşük ekran kartından daha fazla olacaktır diye tahmin ediyorum. Hele Windows kullanırken en az 8GB RAM bayağı öneme sahip. Eğer bilgisayar DDR3 RAM kullanıyorsa zaten çok ucuza bulursunuz. 400ŧ'ye 8GB RAM daha alıp 12GB yapabilirsiniz ya da yeteri kadar slot yoksa doğrudan 8GB yapmak bence çok daha büyük etkide bulunacaktır. Oyun oynamak için evet ekran kartı da lazım ama işlemcinin de önemi var. Oyun amaçlı kullanıma geçtiğinizde böyle eski bir sistemde ekran kartı aldığınızda işlemcinin sizi sınırlaması gayet muhtemel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…