Ekran Kartı Monitöre Sinyal Vermiyor

• Konuyu başlatan GKD
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 545

GKD

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
23
Yer
LTBE
Daha fazla  
Kullanım esnasında ekran gitti, sistemi kapatıp açtım. Geldi. Ardından tekrar gitti ve bir daha gelmedi. Ekran kartı 1050 Ti Aero ITX modeli, işlemci 2200G, anakart A320M PRO-VD/S. Ekran kartı, işlemci, PSU, kasa fanları çalışıyor. Anakartta herhangi bir uyarı LED'i yanmıyor ve sistem açılışta uyarı sesi vermiyor. Bilgisayara baktığımızda herhangi bir sorun görünmüyor ama görüntü alamıyorum. Ekran kartını çıkar tak yaptım. RAM'lerin ve ekran kartının girişini silgi ile sildim. Herhangi bir düzelme yok. Ekran kartının kısa devre yaptığından şüpheleniyorum.

Kullanım esnasında ekran gitti, sistemi kapatıp açtım. Geldi. Ardından tekrar gitti ve bir daha gelmedi. Ekran kartı 1050 Ti Aero ITX modeli, işlemci 2200G, anakart A320M PRO-VD/S. Ekran kartı, işlemci, PSU, kasa fanları çalışıyor. Anakartta herhangi bir uyarı LED'i yanmıyor ve sistem açılışta uyarı sesi vermiyor. Bilgisayara baktığımızda herhangi bir sorun görünmüyor ama görüntü alamıyorum. Ekran kartını çıkar tak yaptım. RAM'lerin ve ekran kartının girişini silgi ile sildim. Herhangi bir düzelme yok. Ekran kartının kısa devre yaptığından şüpheleniyorum.
On boarddan görüntü almayı deneyebilirmisiniz?

MERHABALAR

ÇÖZÜM 1:
Nerdeyse aynı sorunla bende karşılaştım yakın bir zamanda. Sorun ram lerdeymiş. Ramını çıkarıp statik kısmını (alt kısmını) yumuşak bir silgiyle sil. Olmadıysa farklı bir ram tak. Birden fazla ram varsa teker teker ram leri çıkarıp dene.

ÇÖZÜM 2: Bilgisayarına bağlı olan görüntü kablosunu (HDMI/VGA/DP VB.) yerinden oynat. çalışıp çlışmadığını kontrol et.

ÇÖZÜM 3: Power sup. Bilgisayarına yeterli enerjiyi veremiyor olabilir.

ÇÖZÜM 4: Anakartta yada ekran kartınada kısa devre olabilir. Garantiye ver. garantisi yoksa işini bilen bir tamirciye ver

(sorun yüksek ihtimalle ramlerden kaynaklıdır...)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı