Ekran kartı nasıl sökülür?

DodgeThis

Centipat
Daha fazla  
Herkese selam. Basit bir soru soracaktım (basit dediğime bakmayın, sorunun sebep olabileceği şeyler hayatımın yamultabilir. D ), ekran kartı nasıl sökülür? Bunu sormamın sebebi yarın taşınıyor olmam ve riske atmak istemediğimden ekran kartını çıkararak kutusuna koyacağım. Ve bu kadar sanırım.(gerek var mı bilmiyorum da ekran kartının modeli yazıyor imza kısmında)

Bilgisayarı yere yatırın, kasanın camını sökün. Arka kısımda ekran kartını sabitleyen iki vida olması lazım, onları çıkartın. Ardından anakartın ekran kartıyla bağlantı kurduğu yuvada bir mandal bulunur. O mandalı açın ve ekran kartını nazikçe çekin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Kısaca vidaları söküp, güç kablosunu çıkartıp, alttaki mandalı açıp çekin kendinize çıkar zaten.

İlk önce ekran kartının power kablosunu çıakrıcaksın. Sonra ekran kartını tutan vidaları çıkarman lazım.

Sonra anakarttaki mandala elinle bastırıp ekran kartını serbest bırakıcaksın ve kendine doğru çekeceksin.

Abi çok korkunç. Şimdi küçük bir kilit vardı, onu açtım. Bir vida takılıydı, onu söktüm, güç kablolarını çıkardım, ama lanet kartı çıkarmak çok stresli. Her an bir yer kırılacak gibi hissettiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…