Oyunlarda ekran kartı derecesi 84'e kadar ulaşıyor. Gördüm ki ekran kartı ısındıkca performansı da düşüyormuş. Ekran kartını soğutmak için ne yapabilirim? Birisi ekran kartı fanını başka bir fan takarak soğutmuş. Benim de elimde yedek egzoz fanı var. Bu egzoz fan işe yarar mı? Yardımlarınızı bekliyorum.
Kasanın altına aşağıdan yukarı doğru hava verecek şekilde 1 veya 2 adet fan takmak işe yarayabilir. Bunun dışında termal macun yenilemesi, afterburner ile fan hızının artırılması gibi çözümler aklıma geliyor.
Oyunlarda ekran kartı derecesi 84'e kadar ulaşıyor. Gördüm ki ekran kartı ısındıkca performansı da düşüyormuş. Ekran kartını soğutmak için ne yapabilirim? Birisi ekran kartı fanını başka bir fan takarak soğutmuş. Benim de elimde yedek egzoz fanı var. Bu egzoz fan işe yarar mı? Yardımlarınızı bekliyorum.
Hocam klasik olarak termal macun ve pedlerinizi yenileyin. Kasanız nedir? Eğer hava sirkülasyonu kötü ise yeni bir kasa almanızı öneririm ve Kasanızı hava alabilecek bir yere konumlandırın. Bir de ekran kartınız nedir?
Kasanızdaki hava akışı iyi ise ve bakımları düzgün yapılıyorsa sorun olmaz.
Sistem bilgisi verin fanlarınız kasanız vs bir de bu parçaların garanti durumunu verin.
Bu bilgilere göre ekran kartı termal macun değişimi önereceğiz.
Kasanızdaki hava akışı iyi ise ve bakımları düzgün yapılıyorsa sorun olmaz.
Sistem bilgisi verin fanlarınız kasanız vs bir de bu parçaların garanti durumunu verin.
Bu bilgilere göre ekran kartı termal macun değişimi önereceğiz.
Hocam bende de Sapphire Tri-X r9 290 4 GB ekran kartı var. Çok ısınıyor. En son 1 yıl önce kalitesiz bir termal macun ile değiştirmiştim heralde (değiştirmemişte olabilirim.) Sizce Arctic MX-4 alıp değiştirmeli miyim?
Hocam klasik olarak termal macun ve pedlerinizi yenileyin. Kasanız nedir? Eğer hava sirkülasyonu kötü ise yeni bir kasa almanızı öneririm ve Kasanızı hava alabilecek bir yere konumlandırın. Bir de ekran kartınız nedir?
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Kasam normal bir kasa. Her yeri kapalı, arkada egzoz fan var. Ekran kartım RX 460. ekran kartının fanının kendine hayrı yok. Küçücük bir şey zaten. Ana kartta egzoz fanın takıldığı yerde sadece 1 tane egzoz fan için yer var bu arada
Hocam bende de Sapphire tri-X R9 290 4 GB ekran kartı var. Çok ısınıyor. En son 1 yıl önce kalitesiz bir termal macun ile değiştirmiştim herhalde (değiştirmemişte olabilirim.) Sizce Arctic MX-4 alıp değiştirmeli miyim?