Ekran kartı ömrü kaç yıldır?

Kullanmana bağlı mining yapacaksan uzun ömürlü olmaz. Bende GTX 750 Ti var 8 yıllık kart hala Elden Ring ve RDR 2 rahatlıkla oynatabiliyor. Nvidia kartları uzun ömürlülük açısından daha iyi.
 
O bilgisayarın özellikleri neydi? Ve Sapphire marka ise nasıl fan olmaz? Sapphire ekran kartı markası ve soğutma olmazsa ekran kartı olmaz zaten, GPU olur.
Hocam bilgisayar 2012 model Casper Nirvana.
İşlemci: Pentium Dual Core (nesilini hatırlayamadım)
2gb-2gb toplamda 4gb dddr3 ram vardı.
Anakart: Pegatron
Kartı yandığı için çöpe attım ama aşağıda vereceğim linkteki ürünün birebir aynısı olduğuna eminim.
 
4 seneden sonra bilinçli yıpratma sonrasına giriyor ve tamamen şans işi. Sapphire ve Asus markalarını önermem. Markaya bakma gidip Powercolor alsan daha kaliteli malzeme kullanıyor.
 
NVIDIA kartlar omur acisindan daha iyi demek kismen dogru kismen yanlis. Gecmis yillarda AMD, bir noktadan sonra ekran karti tarafinda sikinti cekmeye basladi. Bu sikintilar RX400 serisi ile duzelmeye basladiysa da esas duzelme RX5000 serisi ile oldu. RX500 serisi de sikinti cekmedi degil ozellikle wattman hatalarindan. RX5000 serisi basta surucu tarafinda bocalasa da sonradan duzeldi. RX6000 serisi de sorunsuz geldi zaten. AMD'nin ekran karti tarafina yatirimi artirmasi, ayni Ryzen tarafinda oldugu gibi bastan bir yenilemeye gitmesi de buna etken. Teknolojideki sans faktorunu ortadan cikarirsak, RX6000 serisinden alacagin herhangi bir kartin kisa vadede sorun cikaracagini sanmam.
 
2010 yılından kalma laptopum var. HDD değiştirdim SSD taktım. Hala çalışır vaziyette. Ama aynı laptop 3 sene sonrada bozulabilirdi yada 1 sene sonra. Şans işi.
 
Ekran kartı kolay kolay bozulmaz o açıdan ömür biçilemez ama destek açısından diyorsan RX 6600 gibi ulaşılabilir kartlardan örnek verirsek 10 sene götürecektir. 6800 XT ve 3080 tarzı kartlar en az 15 sene.
 

Geri
Yukarı