Bütçe
6000

BurakF

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba, elimdeki 1650 Super'i satıp üzerine ekleyerek bir ekran kartı almayı planlıyorum. Oturduğum yerdeki ilanlar arasında en tercih edilebilir bulduğum ilanların linkini alta bırakıyorum.

Gigabyte Aorus RTX 2060 Super - "kutu ve fatura var, garanti yok, teste açık"
XFX Speedster RX6600 - "2 ay önce alındı, garantisi devam ediyor"
Sapphire Pulse RX6600 - "garantisi devam ediyor"

Açıkçası RTX 2060 Super'i almak istiyorum fakat garantisi yokmuş. Lakin ilanda temiz duruyor, kutu ve fatura duruyor ve de teste açık olduğunu belirtmiş. Benchmark testleri konusunda pek bilgili değilim. Hangi test yapılmalı ve sonuçlar ne olmalı, nelere dikkat edilmeli gibi konularda bilgilendirirseniz sevinirim. Ve tek başına benchmark testi sonuçları ekran kartının sağlam olduğunu gösterir mi? Dikkat etmem gereken ek bir şey var mı?

Merhaba, elimdeki 1650 Super'i satıp üzerine ekleyerek bir ekran kartı almayı planlıyorum. Oturduğum yerdeki ilanlar arasında en tercih edilebilir bulduğum ilanların linkini alta bırakıyorum.

Gigabyte Aorus RTX 2060 Super - "kutu ve fatura var, garanti yok, teste açık"
XFX Speedster RX6600 - "2 ay önce alındı, garantisi devam ediyor"
Sapphire Pulse RX6600 - "garantisi devam ediyor"

Açıkçası RTX 2060 Super'i almak istiyorum fakat garantisi yokmuş. Lakin ilanda temiz duruyor, kutu ve fatura duruyor ve de teste açık olduğunu belirtmiş. Benchmark testleri konusunda pek bilgili değilim. Hangi test yapılmalı ve sonuçlar ne olmalı, nelere dikkat edilmeli gibi konularda bilgilendirirseniz sevinirim. Ve tek başına benchmark testi sonuçları ekran kartının sağlam olduğunu gösterir mi? Dikkat etmem gereken ek bir şey var mı?
Sakın dip fiyatları bakmayın, 2060 Super alırken ben de aynı hatayı yapmıştım.

Kart oyun açınca bilgisayarı kapatıyordu iade ettim.

RTX için en minimum fiyata bakmışsınız, sıkıntılı olma ihtimalleri yüksek dip fiyatların. Test ederim diyorsun ama param güvende bedeli iade edilmiyor unutmayın. 400 TL'me mal olmuştu o zaman.

2. ilanda da kartın fotoğrafı bile yok internetten hazır koymuş eleman uğraşmamış bile. Bu tür adamlardan ürün almaya kalkmamak lazım.

Furmark testinden 15-30 dakika test et. Kapanmıyorsa sıkıntı yok. Alınca bakım yaptırırsın karta bir de.

R5 1600 AF işlemci ile kullancaksanız deneyimlemiş biri olarak söylüyorum darboğaz hissediliyor. XFX RX6600 ile R5 1600 AF kullandım FPS oyunlarında çok belli olmayabiliyor fakat hikayeli oyun kısmında çok net görüyorsunuz o darboğazı. Ben yaklaşık 2-3 ay kullandım R5 1600 AF ile RX6600 ikilisini bilgisayardan soğumaya başlamıştım artık. Kesinlikle işlemcide değişmeli. RX6600 almayı düşünürseniz. Ekran kartını tavsiye ederim kullanıyorum yüksek ayarlarda oynatıyor çoğu oyunu 60FPS üstü. Bir de kare oluşturma ayarını açarsanız driverdan iki katına çıkıyor FPS. Akıcılık artıyor. Yaklaşık bir yıl önce ben 5000TL sıfırını indirimde almıştım. 2 aylık ekran kartını 5600TL çok uyguna veriyor onu anlamadım. Fiyatı çok uygun. İyi bir inceleme ekran kartından iyi anlayan biri ile gidip bakılmalı. Vidaları ile oynanmışmı falan diye. Acayip uygun fiyatı çünkü. 1 yıl önce dolar kaç TL iken ben 5000TL indirimde almıştım.

Son düzenleme:
R5 1600 AF işlemci ile kullancaksanız deneyimlemiş biri olarak söylüyorum darboğaz hissediliyor. Kesinlikle işlemcide değişmeli.
Hocam yazın da işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum.
Furmark testinden 15-30 dakika test et. Kapanmıyorsa sıkıntı yok. Alınca bakım yaptırırsın karta bir de.
Adam kabul ederse bizzat kendim gidip test etmek istiyorum. Yine de merak ettiğim nokta ben gitmeden adamdan test sonuçlarının ss'ini istesem ss'lere bakarak da anlayamaz mıyız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı