Ekran Kartı Oyunda Nasıl Tam Yük Çalışıyor?

nikim

Hectopat
Selamlar, ekran kartımın oyunlarda tam performansta çalışmadığını fark ettim (%60-70) fakat incelediğim videolarda ekran kartlarını sürekli %90+ performansla çalıştırdıklarını ve böylelikle daha yüksek FPS alabildiklerini fark ettim. Ekran kartımı oyunlarda %90+ performansla nasıl çalıştırabilirim?
  • İşlemci=Ryzen 5 3600
  • Ekran Kartı=RTX 2070
  • Anakart=ASUS X470
  • RAM=16 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartını tam yükte elbette çalıştırabilirsiniz sürekli olarak ama kimse tavsiye etmez bunu. Oyundan oyuna ekran kartının kullanımı değişir. Yani ekran kartı ne kadarına ihtiyaç duyarsa o kadar kullanıyor. Ve bazı oyunlar ekran kartından çok işlemci odaklı çalışmakta CS gibi. Yani ortalama ne kadar FPS alıyorsunuz bilmiyorum ama bence gerek yok. Sisteminiz zaten güçlü.
Sistemi yoran oyunlarda denerseniz GPU kullanımının arttığını göreceksiniz.
Hangi oyunlarda acaba? GPU kullanımını arttırmak istiyorsanız, ekran ayarlarını yükseltebilirsiniz. Ama her oyunda %90-100 arasında çalışacak diye bir kural yok elbette. Sisteminizi yormayacak oyunlarda daha az kullanımda çalışacaktır. Sizin bakıp karşılaştırdığınız oyunlar hangileri?

Hangi oyunlarda acaba? GPU kullanımını arttırmak istiyorsanız, ekran ayarlarını yükseltebilirsiniz. Ama her oyunda %90-100 arasında çalışacak diye bir kural yok elbette. Sisteminizi yormayacak oyunlarda daha az kullanımda çalışacaktır. Sizin bakıp karşılaştırdığınız oyunlar hangileri?
FİFA 19 oynamaktayım şu anda.
Yani oyunlardan oyunlara fark eder mi? Bir ekran kartını her zaman tam yukte çalıştırıp tam performans alıp FPS' yi daha da yukseltemez miyiz?

Ekran kartını tam yükte elbette çalıştırabilirsiniz sürekli olarak ama kimse tavsiye etmez bunu. Oyundan oyuna ekran kartının kullanımı değişir. Yani ekran kartı ne kadarına ihtiyaç duyarsa o kadar kullanıyor. Ve bazı oyunlar ekran kartından çok işlemci odaklı çalışmakta CS gibi. Yani ortalama ne kadar FPS alıyorsunuz bilmiyorum ama bence gerek yok. Sisteminiz zaten güçlü.

Çözüm
Tam yükte nasıl çalıştırabiliriz hocam sadece öğrenmek için soruyorum, yani %90+' larda herhangi bir basit oyunu bile oynayabilir miyim? FPS' yi daha da yükseltmez mi tam yükte çalıştırmak?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı