Çözüldü Ekran kartı PCI-e yuvasına sıkıṣtı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GremoryRias

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS B550M-A ( WI-FI ) AMD RYZEN 5 4650G KINGSTON HYPERX 8 GB 3200MHZ
Meslek
Öğrenci
Konu basliktaki gibi.
Fotograftaki iṣaretli alana sıkıstı.

Dosya Ekleri

• 20230210_122413.jpg
    20230210_122413.jpg
    111,7 KB · Görüntüleme: 665
Çözüm
Geri tak kartı. Sağdaki anahtar/kilit açık kalsın kartı dikine çekmeye çalış önce tek bir yönden çekince diğer taraf anahatarı kapatıyor tekrar sanırım.
Arkadaṣlar ekran kartini cikaricaktim o pini asagiya indirdim sonra karti soldan tuttum ve o pin geri kapandi simdide acilmiyor kart bu sekil kaldi.

Çünkü sağdan bastırmışsınız muhtemelen o da takıldı sanmış ve pin atmış. Açıkçası ben öyle anladım. Pini tekrar indirip kartı ittirmeden yapar mısınız?

İlk defa bu durumu yaşayan biri görüyorum.

Çünkü sağdan bastırmışsınız muhtemelen o da takıldı sanmış ve pin atmış. Açıkçası ben öyle anladım. Pini tekrar indirip kartı ittirmeden yapar mısınız?

İlk defa bu durumu yaşayan biri görüyorum.
Pini indiremiyorum daha fazla bastırırsam pin kirilacak.

Ekran kartları ve bu soketler sandığınız kadar narin değiller. Kendine doğru çekerken ufaktan sağ sol yaparak çıkarmayı dene. Korkulacak bir şey yok. Çok ani ve sert hareketler yapmadığın sürece zarar vermeden çıkarabilirsin.

Geri tak kartı. Sağdaki anahtar/kilit açık kalsın kartı dikine çekmeye çalış önce tek bir yönden çekince diğer taraf anahatarı kapatıyor tekrar sanırım.
Sorun çözüldü tesekkur ederim.

Dosya Ekleri

• 20230210_123947.jpg
    20230210_123947.jpg
    82,5 KB · Görüntüleme: 107
Bak bu anakartin. Ya da ona çok yakın bir model. İşaretlediğim yerde hem yukarıda hem aşağıda tırnak var. Onun uc kısmına bastiracaksin.
Gorsellerde güzelce göremiyorum. Öyle geniş görülmüyor. Kırılmış olabilir.

Dosya Ekleri

• 7qeml0vawtb9khfw_setting_xxx_0_90_end_800.png
    7qeml0vawtb9khfw_setting_xxx_0_90_end_800.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 106

Technopat Haberler

Geri
Yukarı