Ekran kartı pinlerinde kararma ve PCI-e kablosunda erime var

burakkaya232

Decapat
Daha fazla  
Bundan yaklaşık 7 ay önce pin erimesinden kaynaklı bilgisayarım siyah ekran veriyordu ama kasa çalışmaya devam ediyordu, ekran 500W PSU PCI-e ekran kartı güç kablosunda erime tespit ettim. PSU değiştirdim ve 750W 80+ bronz PSU aldım. 7 aydır sorunsuz kullanıyordum fakan dün akşam 5 -6 defa yine aynı şekilde ekran gidiyor ve kasa çalışmaya devam ediyor. PCI-e güç kablosunda da ufak bir erime mevcut ekran kartının da 3 pininde kararma ve diplerinde plastik erimesi var. Ekartı değiştirsem sorunum çözülür mü?
Ekran kartı RX 6650XT.

Hocam PSU değiştirmişsiniz zaten en iyisi GPU değiştirin.

Hocam PSU değiştirmişsiniz zaten en iyisi GPU değiştirin.
Tamir ettirmeye çalışıcam görüştüğüm servis V-RAM larda sıkıntı olabilir dedi, çünkü oyun oynarken yapıyor sadece sorunu, stres testi yaptığımda herhangi bir sorun olmuyor.
Bir sorum daha var tek kablodan gelen 8+8 kabloyu 3070ti da kullansam sorun olur mu?
Güç kaynağım 750w 80+

Güç kaynağınız gayet yeterli güce sahip hocam. Zaten ortalama 750W öneriyorlar.

Güç kaynağınız gayet yeterli güce sahip hocam. Zaten ortalama 750W öneriyorlar.
Demek istediğim şu hocam tek kablo ile gelen 2 adet 6+2 pci-e güç kablosunu kullansam ekran kartında 2. El 3070ti almayı düşünüyorum sorun yaşar mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…