Ekran kartı piyasası ne zaman düzelir?

Türkiye'yi elektronik, özellikle de bilgisayar özelinde, çok garip günler bekliyor. AMD 2021 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre daha fazla kâr etmesine rağmen Türkiye'ye ürün sokamıyor 3 aydır. Ben aralık ayında 5600XT ekran kartımı 2700 liraya almıştım Şu andaki fiyatı sizce kaç? Rog Strix olanı 10k, benim sahibi olduğum MSI Gaming MX 5600XT ise 8k civarında. Şu anda Nvidia'dan kalan ekran kartları ise 2021 yılına girmeden önce satıcıların/mağazaların elinde kalan ürünler. Evet şu anda letgo gibi platformlarda fırsatçılar yok mu? Tabii ki var. Fakat bu fırsatçıların bu ürünlere bu fiyatları biçebilmesinin sebebi piyasada AMD ekran kartlarının kalmaması değil. Şu anda sıfır ekran kartlarını satın alabilecek vaziyette bir TC vatandaşı olmamasında kaynaklanmakta. Vergilerin miktarını gören Vatan ve diğer resmi bilişim mağazaları bu ürünleri temin etmiyor satamayacağını düşünerek. Bunu bizzat Vatan'da orta düzey bir yönetici arkadaşımdan duydum. Gerçi duymama da gerek yok çünkü görünen köy kılavuz istemez..
 
HDD ile kazım yapıyorlarmış herkes düzelmesini istiyor bu sorunun muhtemelen Türkiye'de vergiler gelince biter diye düşünüyorum.
 
Bir çok kişi iyimser olarak 2022 yılı sonlarına doğru bir rahatlama olacağını söylüyor, 2022 yılı gerçektende pandeminin de azalması neticesinde üretimin de artmasıyla ekran kartı piyasasında bir rahatlık getirebilir. Ama bu iyimser tahmin benim fikrim en azından ülkemiz için 2024 sonu.
 
Bitmesi zor ancak artık düşük seviyeli kartları kullanamıyor madenciler. O yüzden 1660 Ti gibi kartlar piyasa kolay bulunmaya başlayabilir. Artık üreticiler mining için özel kartlar üretmeyi düşünüyor. Onlar piyasaya sürüldüğünde de düşebilir piyasa.
 
Ekran Görüntüsü (54).png


Bu daha ETH için giriş seviyesi bir laptopun değerleri ayda 160 dolar. Normal masaüstü PC kartları için çok beklemen lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı