Ekran Kartı Seçimi

srt

Megapat
Selamlar,

Toplayacağım sistem için genel bir soru sormak istiyorum. Haftalardır ciddi biçimde forumu takip ediyorum. Az olan bilgim karmaşa içerisinde iyice eridi ve kafam karıştı.

GTX970 modellerinden birisi alıp devam edecektim ama okudukça kayboldum.
şimdi sorum şu:

Ekran kartını neyine bakarak seçeriz?
Nvidia/Radeon neye göre seçeriz? bit/GB/GHz gibi bir çok nokta var.

Modern bir iş/oyun bilgisayarında 390x/980ti/980/970 hatta 960 gibi kartlardan hangisi neden alınır?
Hangisine ne kadar para vermeye değer hangisine değmez?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartın da önemli olan GPU ve mimaridir. Daha sonra BİT ve bellek gelir. GTX 970 ve GTX 960 1080P için yeterli kartlardır. R9 390X ve GTX 980 ise 2K oyun oynamak istiyorsan alırsın. GTX 980 Tİ ise aralarında en performanslısı 4K oyun oynamak için tasarlanmış.

Geç cevabım için kusura bakmayın. (Ban yemişiz)

@BERWAR Cevabınız için teşekkürler, fakat konumuz oyun değilse nasıl bir yol izlemeliyiz?
Benim elimdeki monitör 1080p bir monitör bu durumda yukarıda belirttiğimiz kart da şu anki oyunların tamamını yüksek ayarlarla oynatacaktır.

Önemli olan 3-5 yıllık vadede durum ne olur?
Render, işlem gibi kullanımlarda hangi kartı tercih etmeliyiz?

Bazen gtx970 alıp arkama bakmamak istesem de bütçeyi biraz zorlayıp r9 390x mi alsam diyorum?

Sistem olarak x99 almayı planlıyorum, tabi ki ddr4 olacak.
İş ekran kartı seçmeye geldi. Öyle CF veya SLI yapabilecek bütçelerim yok, tek seferde optimum kartı almam gerekli.

O konu için ayrı başlıklarda yardımcı olan arkadaşlar oldu sağolsunlar.

Ben sorumu daha da sadeleştireyim.
Mimari render (lumion, sketch-up,3dsmax,vray tarzı) ve hesap işlemleri (idecad, sta4cad, yığmacad, autocad) için kurulan yeni bir sistemde
GTX 970 mi, R9 390x mi, gtx980 mi tercih edilmelidir. Ekran kartı için maksimum bütçem 2.000TL olacak. Ama tabi ki gönül ister ki 1.000TL'ye işimizi görebilelim.

Para varsa gtx 980 alınmalı ama bana gtx970'e göre ne gibi yarar sağlar?
Yine belirtmekte fayda var 1080p kullanılacak her şartta.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı