Ekran Kartı Sıcaklığı boşta 34 derece iyi mi?

temp.gif

Boştayken 36 dereceye kadar normal. Zaten karta o sıcaklıkta birşey olmaz. Yük altında 82 dereceye kadar normal çalışır. 82 derecenin üstünde de çalışır fakat yük altındayken ne kadar düşük sıcaklıkla çalışırsa o kadar iyi.

GTX 760.jpg

Yukarıdaki tabloda da bazı markaların boşken ve yük altında çalışırken ki aldığı sıcaklık değerleri gösteriliyor.

NVIDIA GeForce GTX 760 2 GB Review | techPowerUp

Sıcaklıklar normal görünüyor arkadaşlar zaten gayet güzel cevaplamış. Kasa içi havalandırma ve ev-ofis-oda ortam sıcaklığına göre etkilenme yüzünden referans ısı değerlerini yakalayamamanız son derece normaldir. Performansta ciddi düşüşler yaşamanız ve sıcaklığın 90+ dereceye çıkması kontrol gerektirebilir.

Bende Zotac GTX 460 var. Referans tasarım. Boşta 45-50 derece. Ama oyunlarda bir sıkıntı yarattığını görmedim. İşlemci sıcaklığı daha önemli. Kasamın soğutması da iyi işlemci sıcaklığı boşta 30 derece.

Sıcaklıklar normal görünüyor arkadaşlar zaten gayet güzel cevaplamış. Kasa içi havalandırma ve ev-ofis-oda ortam sıcaklığına göre etkilenme yüzünden referans ısı değerlerini yakalayamamanız son derece normaldir. Performansta ciddi düşüşler yaşamanız ve sıcaklığın 90+ dereceye çıkması kontrol gerektirebilir.
En fazla 78 79 dereceyi gördüm. Ekran kartımın üzerinde 2 tane fan var ama önceden böyle değildi. Belkide senin dediğin gibi hava sıcaklığındandır Ali Abi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu seferde yük altında 77 derece oldu en fazla. Oyuna bir giriyorum boşta 37 derece aradan 3 dk geçiyor hemen 75 76 derece. Peki bu nedendir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu seferde yük altında 77 derece oldu en fazla. Oyuna bir giriyorum boşta 37 derece aradan 3 dk geçiyor hemen 75 76 derece. Peki bu nedendir?
Hocam sakin ol biraz. Aynı kart bende de var senin gibi dert ediyordum. Benimde yükte 82 derece oluyor zaten 'target temperature' ı o kartın. Yani onun üstüne çıkarmıyor. Kaldı ki NVDIA' nın sitesinde 97 dereceye kadar sorun yok diyor. Sıcaklıktan dolayı kapanmıyorsa bilgisayarın sorun yoktur.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı