Ekran kartı soketinde sorun mu var?

Fatih emir

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, arkadaşlar bugün size bir sorunum için danışacaktım.
Bugün bilgisayarım siyah ekran verdi ve tamirciye götürdüm. Götürdüğüm zaman sorun anakartta olduğu söylendi. Fakat ben sorunun ardından ekran kartım ile uğraştım. Ve ekran kartımı şimdi veya daha önceden meydana gelmiş kusurları gördüm.

Dosya Ekleri

• IMG-20230226-WA0011.jpg
    31,4 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG-20230226-WA0012.jpg
    86,4 KB · Görüntüleme: 71
Hocam siyah ekran sorunu attığınız fotoğraftaki pimlerden kaynaklı değil. Bütün ekran kartlarında var o yarım pimler.
Ama bazı kusurlu pimler de var böyle bir kısmı var bir kısmı yok yarım yamalak tam anlamıyla fakat onun için de normal diyemeyiz ama bu dediğiniz doğru mu tam olarak
Hocam siyah ekran sorunu attığınız fotoğraftaki pimlerden kaynaklı değil. Bütün ekran kartlarında var o yarım pimler.

Dosya Ekleri

• IMG-20230227-WA0005.jpg
    85,5 KB · Görüntüleme: 66
Ama bazı kusurlu pimler de var böyle bir kısmı var bir kısmı yok yarım yamalak tam anlamıyla fakat onun için de normal diyemeyiz ama bu dediğiniz doğru mu tam olarak.

Hocam son attığınız fotoğrafta en ucu sanırım kopmuş bir pin var gibi gözüküyor. Eğer bilgisayarcı PC'yi test ederken yanında durabiliyorsanız sizin önünüzde farklı bir ekran kartı taksın sisteme oradan belli olur kesin olarak ekran kartında veya anakart da sorun olup olmadığı.

Tamamdır hocam siyah ekran sorunu zaten anakarttan kaynaklıymış, Sadece şimdi ekran kartı pimlerinde bunu fark ettim. Ucu kopmuş olursa fps değişikliği yaşar mıyım ucu kopmuşsa neleri de etkileyebilir?

Tamamdır hocam siyah ekran sorunu zaten anakarttan kaynaklıymış, sadece şimdi ekran kartı pimlerinde bunu fark ettim. Ucu kopmuş olursa FPS değişikliği yaşar mıyım ucu kopmuşsa neleri de etkileyebilir?

Hocam neleri etkiler o kadar bilgim maalesef yok. Sorunsuz çalışma ihtimalide var.
Zaten aşağıdaki fotoğrafta kırmızıyla işaretlenen kısım üstündeki pinin bir parçası gibi durmuyorsa veya pinin ucında kopmuş gibi bir belirti gözükmüyorsa büyük ihtimal o pindede sıkıntı yoktur.

Dosya Ekleri

• 1684780-039f1bfcd81e3a920f8bcacf471f7e56~3.jpg
    5,9 KB · Görüntüleme: 69

O kopuk yer yapışık halde gibi hiç oynamaz sıkıntı yok gibi anakartım servisten gelince bakacağım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…