Ekran kartı stokları ne zaman gelir?

Daha dün bir ilana denk geldim. Arkadaş ince den 18.000 e 3080 strix alıyor. 2 saat sonra sarı sitede 21.500. Arabası, evi, elektroniği hepsi aynı kafada. Bu ülke bu zihniyette bir toplum ile sittinsene adam olmaz.
 
ETH (Etherium) Pow (Proof of work)'den pos (Proof of Stack) sistemine geçince. Kripto madencilernin kabarık iştahı sönmeye başlayınca, pandeminin ateşi sönünce... Seç beğen al.
Unut gitsin, deseniz daha iyiymiş. 😟

Düzenleme: Konunun tarihine bakmadan atladım, pardon. Konuyu hortlatan arkadaşla selam olsun! 😤
 
ekran kartı üreticilerinin bizzat körüklediği durumdur az üretip fiyatların yükselmesine sebep oldular. böylece daha az üretimle daha çok para kazanır oldular.
yeni nesil kartları mining için safdışı bırakabilirlerdi ama bırakmadılar ve bu hale geldik.
aynısı daha önceden harddisk piyasası için olmuştu sonra sel oldu fabrikayı su bastı bahanesiyle hdd fiyatları uçtu ve bir daha asla eskisi gibi ucuz olmadı harddiskler.
Az üretmediler, geçtiğimiz yıllara oranla %60 daha fazla kart üretildi ancak talep o kadar fazlaydı ki üretim kaç kat artarsa artsın piyasada ihtiyaç duyulan miktara mevcut fabrikalar yetişemeyecekti. Bunun da en büyük sebebi yükselen Ethereum coin fiyatları sonucu artan madencilik talebi. Yani fabrikalar kapasitesini 3 kat artırsa dahi başa çıkamayacak gibi görünüyor, boşta bekleyen madenci çok, yana yakına kart arıyorlar. Ethereum 700 doların üstünde iken kâr eden kazımcılar 4600 dolarda iken coin kuru piyasada kimseye kart bırakmazlar. Lhr falan da etki etmez, ekran kartı ile oyunculuk devri bitmiştir diye düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı