Ekran kartı sürücüleri DDU ile kaldırılmasına rağmen aygıt yöneticisinde kalıntı oluyor

The Old Ways

Kilopat
Katılım
6 Ocak 2017
Mesajlar
137
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. DDU ile güvenli modda klasik, herkesin uyguladığı yöntem ile AMD sürücüsünü kaldırdıktan sonra internet kapalı bir şekilde bilgisayarı yeniden başlatıyorum. Henüz tekrardan sürücü kurmadan önce, aşağıda örnek olarak görebileceğiniz şekilde aygıt yöneticisinde kalıntılar oluyor. Bu kalıntıların tamamı eski tarihlere ait. Bu kalıntıları elle (tek tek sağ tıkla) kaldırmalı mıyım?

Screenshot_4.png

resim_2022-10-05_202355776.png

Buna ek olarak, normal bir şekilde sürücü yüklediğimde; AMD Adrenalin (WattMan) yüklemeden, Aygıt Yöneticisi üzerinden sadece sürücü yükleme şeklinde kurulum yapmama rağmen yine WattMan hatası alıyorum. Chipset, BIOS vb. güncellemelerin tamamını donanımların kendi resmi sitelerinden manuel olarak yapmış bulunuyorum. Normalde insanlar, adrenaline yüklemedikleri için WattMan hatası almadıklarını söylüyorlar. Bense yüklemediğim halde WattMan hatası alıyorum.

Sistem:
İşletim sistemi: Windows 10 Pro 64 Bit.
Ekran kartı: 6700 XT.
İşlemci: R5 5600.
RAM: Corsair Vengeance: 2x16 3200 MHz 16CL.
Anakart: B550M-A Pro.
PSU: MSI MPG A850GF 850 watt 80+ Gold.
 
Ekran görüntüsünü gönderdiğin aygıtlar chipset aygıtları. Ekran kartıyla bir ilgisi yok. DDU kullandığında da sürücü temizlenir, merak etme. WattMan için farklı sürücüler deneyebilirsin. AMD'nin sürücü sorunları bitmek bilmez...
 
Ekran görüntüsünü gönderdiğin aygıtlar chipset aygıtları. Ekran kartıyla bir ilgisi yok. DDU kullandığında da sürücü temizlenir, merak etme. Wattman için farklı sürücüler deneyebilirsin. AMD'nin sürücü sorunları bitmek bilmez...
Selamlar, yanıtınız için teşekkür ederim. WHQL'dan en son sürüme, 2021 sürümlerinden biraz daha öncesine kadar 20'den farklı sürücü denedim. Bileşenlerin tamamını teker teker farklı cihazlarda test ettim. Yine de bu hatadan kurtulamadım. Ramleri bugün değiştirdim, önceki kullandığım Ramler Goodram markaydı ve güvenmiyordum. PSU 650 Watt idi, "gücü yeterli çekemiyordur, Corsair markasının çok çok giriş seviyesinde bir psu" dediler, 850 Watt ile değiştirdim. Eğer bu şekilde bilgisayarı yeniden toplayacaksam yandım..
 
Birçok şeyi denemişsin ve olmamış. Bu hatayla ilgili undervolt yapıp çözenler vardı yanlış hatırlamıyorsam. Forumda araştırırsan daha iyi olur, birçok kullanıcı yaşıyor bu sorunu. Öyle bir illet hata ki herkesin farklı bir çözümü var.
Son bir haftada belki 100 sayfadan fazla "Wattman" kelimesi içeren konuları okudum. Youtube'da yerli veya yabancı onlarca video izledim. AMD forumlarında konular okudum, reddit'te konular okudum. Bir umut hiç kimsenin üstünde durmadığı, kıyıda köşede kalmış "o" akla gelmeyen işlem vardır, belki bana çözüm olur diye.. Ama nafile. Peki neler yaptım bu sorunu çözmek için?
  • Undervolt yaptım
  • Underclock yaptım
  • Stok ayarları kullanmayı denedim fakat 6700 XT aşırı derecede OC'li şekilde geliyor bu nedenle bir süre sonra stok ayarları değiştirdim (stok ayarları değiştirmeden önce de wattman hatası alıyordum)
  • Yaptığım undervolt ve underclock işlemlerinin stabilitesini test ettim, hepsi de stabil
  • Minimum/maksimum güç değerlerini değiştirdim
  • Ramleri değiştirdim
  • PSU değiştirdim
  • Farklı işlemci ve anakart kullandım
  • WHQL ve en güncel sürüm dahil 20'den farklı sürücü versiyonu denedim
  • Ekran kartımı başka sistemde test ettim, başka ekran kartını kendi sistemimde test ettim ve sorun yaşamadım.
  • Türlü çeşit stres ve render testi yaptım
  • Temiz Windows yükledim
  • Güç seçeneklerini değiştirdim
  • Kayıt defteri için söylenen TdrLevel ve TdrDelay vb. girdilerini ekledim
  • Adrenalin yüklemeden sadece sürücü olacak şekilde kurulum yaptım
  • Ekran kartında kısa devre vb. var mı diye servise gönderdim, fakat göndermeden önce başka sistemde günlerce test ettim ve hiçbir hata meydana gelmedi. Servise bir nebze garanti olsun diye yolladım.
  • Fastboot vb. kapattım.
  • SAM açık ve kapalı şekilde denedim.

Belki bunlardan daha fazlasını ama şuan için aklıma gelmeyen şeyleri dahi denedim. Fakat hiçbir çözüm bulamadım. Sanırım bilgisayarım lanetli.

Ek olarak, bilgisayarımın soğutması gerçekten iyi. Ağır yük altında dahi ekran kartı sıcaklığı 55-56 dereceyi, işlemci sıcaklığı ise 53-54 dereceyi geçmiyor. Fan curve ayarından da olabilir, fakat stok ayarlarda da en fazla 2-3 derece oynuyordu.
 
Son düzenleme:
Aşırı derecede OC'li şekilde geliyor.
Bu durum beni şüphelendirdi diyebilirim. Fabrikasyon olarak fazla overclocktan dolayı bu hata baş göstermeye başlamış olabilir. Zamanında fazla overclock sebebiyle arızalanan Sapphire ekran kartlarını aklıma getirdi... Açıkçası bu kadar şey denedikten sonra da hala çözülmediyse değişim veya iade için geri yollamanı öneririm. Tabii o da mümkünse...
 
Bu durum beni şüphelendirdi diyebilirim. Fabrikasyon olarak fazla overclocktan dolayı bu hata baş göstermeye başlamış olabilir. Zamanında fazla overclock sebebiyle arızalanan Sapphire ekran kartlarını aklıma getirdi... Açıkçası bu kadar şey denedikten sonra da hala çözülmediyse değişim veya iade için geri yollamanı öneririm. Tabii o da mümkünse...
Sistemi toplayalı 1-1,5 ay kadar oldu. Garantiye yolladığımda kartta sorun olmadığı söylendi. Zaten aynı kartı bir arkadaşımın bilgisayarında günlerce test ettik ve herhangi bir sorun olmadı, sorunsuz bir şekilde kullandı. Aynı şekilde onun ekran kartını da ben kullandım (6750 XT) ve günlerce tek hata almadım. Anakart slotunda vb. sorun olsa onun kartını sorunsuz kullanamazdım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı