Ekran kartı termal macunu nasıl temizlenmeli?

Keenact

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

Şu anda kasım 2018 yılında aldığım MSI Aero 1070 Ti ekran kartını kullanıyorum. Genelde rekabetçi oyunlar oynadığım için ekran kartımın sıcaklığının yüksekliğini pek hissetmiyordum. Hazır işlemcimi değiştirdikten sonra grafiğe bağlı bir oyun oynamak istediğimde ekran kartı %97 fan da 90 dereceleri gördü, bu arada Power limiti de 92 derece. Tahminimce 92 olduğunda güç kesecekti. Hazır işlemcimi değiştirdiğimde kullanmak için aldığım Cooler Master MasterGel maker nano partiküllü thermal macun r2'yi kullanarak acaba ekran kartımın thermal macunu değiştirebilir miyim dedim. İkinci olarak toplamda 2 defa işlemcimin thermal macununu değiştirdim, thermal macun kuruduğunda bu büyük bir sorun teşkil edebiliyor. Ekran kartını söktüğümde thermal macunu nasıl temizlememi önerirsiniz?

İzopropil alkol ve tiner yaygın birer temizleme aracıdır. İkisini de almaya üşenirsen dikkatli olmak koşuluyla az miktarda kolonya kullanarak peçeteyle silinebilir. Kolonya kullanacaksan çip haricinde başka yerlere temas ettirmemeye çalış ve temizlik bittiğinde kurumaya bırak. Sonrasında macunu sürebilirsin.

Macun konusunda nihai kararın nedir bilmiyorum ama olabildiğince yüksek viskoziteye sahip macun kullan. Termal iletkenliği ikinci planda diyebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı