Ekran kartı termal macununu değiştirmek garanti dışı bırakır mı?

Burak_7181

Hectopat
Katılım
15 Aralık 2020
Mesajlar
477
Makaleler
6
Merhaba, ben garanti dışı olmaz diye düşünüyorum ancak bir arkadaşım olur dedi ekran kartım ASUS TUF GTX 1650 OC.
Doğrusu nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben garanti dışı olmaz diye düşünüyorum ancak bir arkadaşım olur dedi ekran kartım ASUS TUF GTX 1650 OC.
Doğrusu nedir?
Değiştirmek istersen garantiye yolla, zaten bir sorunu olmasa bile garantide prosedür olarak testlerini yapıp termal macunu değiştiriyorlar.
 
Garanti servisine gönder belli bir ücretle değiştiriyorlar. Ama fabrikasiyon gelen ekran kartların macunları 2yıla kadar gidiyor gerek yok bence hiç açmanıza.
 
2 yıl mı? Biraz az değil mi sizce 4 yıldır 1060 kullanıyorum daha macunu hiç değişmedi içi de hiç açılmadı.
Üreticiye göre değişkenlik gösterir hocam bu. Msi 1050ti ben 5yıl sonunda açıp değiştirmiştim ve halen hafif akışkandı. Arkadaşın cerberus 1050ti sini 2yıl sonunda açtık bildiğiniz betona dönüşmüştü.
 
Sağ olun benim de değiştirme gibi bir planım vardı sadece pervaneleri temizledim o da kulak çubuğuna hafif kolonya damlatıp tozlarına sürdüm sökme falan yapmadım sorun olur mu?


Ne kadar ücret talep ediyorlar bir bilginiz var mı?
Hocam neden böyle bir şey istiyorsunuz ki ? Termal macunlar eğer kaliteli bir marka aldıysanız 6-8 yıla kadar gidiyor. Ekran kartınız 80-90 çıkmıyorsa hiç gerek yok o servis ücretine gidip 120gb ssd almak binbir defa daha mantıklı.
Edit : Yukarıda da da gördüm 1650 neredeyse hiç ısınmayan bir model 75w kart ve kullandığım bir karttı termal macunu gayet uzun ömürlü. Macera aramayın bence hiç.
 

Geri
Yukarı