Ekran kartı ve işlemci için sıcaklık düşürme yöntemleri nelerdir?

Lemrado

Centipat
Daha fazla  
Merhaba R7 7800X3D işlemciye ve RTX 4070 Ti Süper ekran kartına sahibim. Daha önce yaptığım testlerde anormal bir sıcaklık görmedim ancak yine de ekran kartının ve işlemcinin sıcaklığını daha aşağı seviyelere çekmek için performans kaybı olmadan yapılabilecek ayarlar var mıdır?
Bazı konular da bazı ayarlardan bahsedilmiş ve sıcaklığa çok fazla etki ettiği söylenmiş, örnek olarak şöyle bir şey okudum "40-50-60 oynaksa eğer bu Precision Boost OverDrive veya Core Performance Boost açık olduğundan. İkisini de kapat bak, nasıl sabit 38-43 değerler alıyorsun"

Bildiğiniz ayarları paylaşırsanız memnun olurum.

İyi Sosyaller.

Ben undervolt ile 20 derece düşürdüm işlemciyi.

PBO veya CPB kapatmak işlemcinin Turbo Boost yapmasını önler ve base Clock'a çeker, bu da doğrudan performans düşüşüne sebep olur. Bazı oyunlarda pek fark yaratmazken Valorant gibi belli başlı oyunlarda ciddi bir FPS kaybına yol açar. Fan sesinden rahatsız olmuyorsanız manuel olarak fan ayarı yapabilirsiniz. Alternatif olarak undervolt yapılabilir ancak nadirde olsa bazı oyunlarda sistemde bir undervolt veya overclock işlemi varsa oyun sorun yarabiliyor.

Sıcaklık değerlerin nasıl?
Hocam sistemi ilk topladığımda test etmiştim ama onun üzerine bazı şeyler ve ayarlar değişti sistemde, bu akşam Cinebench ve Funmark testi yapacağım sonuçları buradan paylaşırım bakar değerlendirirseniz çok memnun olurum.

PBO veya CPB kapatmak işlemcinin Turbo Boost yapmasını önler ve base Clock'a çeker, bu da doğrudan performans düşüşüne sebep olur. Bazı oyunlarda pek fark yaratmazken Valorant gibi belli başlı oyunlarda ciddi bir FPS kaybına yol açar. Fan sesinden rahatsız olmuyorsanız manuel olarak fan ayarı yapabilirsiniz. Alternatif olarak undervolt yapılabilir ancak nadirde olsa bazı oyunlarda sistemde bir undervolt veya overclock işlemi varsa oyun sorun yarabiliyor.
Teşekkür ederim şuan için herkes Undervolt tavsiye ediyor

Ben undervolt ile 20 derece düşürdüm işlemciyi.
Hocam bu durum ekran kartı için de geçerli mi?

Sıcaklık değerlerin nasıl?
Hocam başka bir forumda sıcaklık değerlerimle ilgili bir konu açtım, buyurun orada bir inceleyin zahmet olmazsa. Konunun linkini aşağıya ekliyorum inşallah yasak değildir.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı