Ekran kartı ve işlemci önerisi

Bütçe
20000
AMD 5 sene mi ne daha yeni soket çıkmayacağının sözünü vermişti ne kadara kadar geçerli bilmiyorum.
2027'ye kadar geçerli. Daha sonra yeni soket gelecek. 2025'in yarısındayız zaten 1 buçuk sene sonra ölü sayılacak soket. 1 nesil daha 9000 serisi gibi işlemci çıkartır yeni sokete geçerler.

Şu an ki işlemci ve ekran kartı nedir?

Şu an oldukça kötü APU işlemci var Ryzen 3 2200G.

Eğer kendi anakartını ve RAM'lerini satarsan AM5 toplarsın. Yok ben satmakla uğraşamam diyorsan 5700x3D ve Intel Arc B580 bence en iyi kombinasyon olur. Bende 5600X kullanıyorum ama 1080P'de artık yavaştan yetersiz geldiğini hissettiriyor.

Evet 3070 Ti ve 5600X kullanıyorum şunu fark ettim güncel Unreal Engine oyunlarında 1080p için 5600X artık yetmemeye başlıyor. 5700x3D ve 6600 XT kullanan arkadaşım benden daha stabil performans alıyor.

Hocam ama Intel ekran kartı kullanmak çok istemiyorum NVIDIA ve AMD olur.

Ekran kartı: 7700 XT.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Almanı tavsiye ederim. Ekran kartı biraz fazla gelir o işlemciye ama geleceğe yönelik yatırım yapmış olursun.

Darboğaz çok yapar mı ve başka ekran kartı öneriniz var mı?

Son düzenleme:
Şu an oldukça kötü APU işlemci var Ryzen 3 2200G.

Hocam ama Intel ekran kartı kullanmak çok istemiyorum NVIDIA ve AMD olur.

Darboğaz çok yapar mı ve başka ekran kartı öneriniz var mı?

Darboğaz yapsa bile önemli değil Ryzen 5 5600 günümüz oyunları için yeterli bir işlemci.
Ekran kartını iyi alın ki ileride 5 sene sonra tekrar sistem toplamak isterseniz ekran kartı almanıza gerek kalmaz. Bu ekran kartı önümüzdeki 7-8 sene için 1080p de yeterli olacaktır.

Darboğaz yapsa bile önemli değil Ryzen 5 5600 günümüz oyunları için yeterli bir işlemci.
Ekran kartını iyi alın ki ileride 5 sene sonra tekrar sistem toplamak isterseniz ekran kartı almanıza gerek kalmaz. Bu ekran kartı önümüzdeki 7-8 sene için 1080p de yeterli olacaktır.

Hocam NVIDIA olarak öneriniz var mı?

Kendim AMD Rx 6650 Xt kullanıyorum.
Hiçbir sorun yok. Yeni nesil çıkarttıkları kartlarda sorun yok yerinde olsam 7700 XT alır geçerim. Zaten garantisi var. Fabrikasyon bir hata olursa yenisiyle değiştirirler.

İkinci el temiz belki alınır da sıfır fiyatını gram hak etmeyen bir kart
Yapacak bir şey yok zaten ben olsam almam arkadaş sorduğu için söyledim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı