Ekran Kartı Ve RAM Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Makaleler
30
Yer
Hell
Okulların açılmasıyla birlikte forumda açılan konu sayısı azaldı. Foruma canlı tutmak amacıyla sizlere bir soru yönetmek istiyorum.

Ekran Kartı Ve RAM Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Örneğin:
"Ben ekran kartı ve RAM alırken yüksek GB değerine sahip modelleri tercih ederim."

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram alırken gecikme değeri ve işlemciye göre MHz hızına dikkat edilmeli. Ama bana göre bunların çok da önemi yok 1600 MHz hızla 1866 MHz hızı hissetmek neredeyse olanaksız.
Ekran kartında ise öncelikle markaya bakarım. Tercihim Asus'tur kullandığım güvendiğim bir marka. Genel olarak AMD tercihim bunlar kişisel tabi. Ekran kartında bana göre GB'ın tek önemli yanı bilmeyen bir insan sana ekran kartının GPU hızı kaç gibi sorular sormuyor kaç GB ? Diye soruyorlar.2 GB diyince de vayyy güzelmiş diyorlar :) Bence bir tek burda işe yarıyor. :)

RAM bellekte gecikme değeri falan iyi, fakat en çok GB miktarının etkisini görürsün. Miktarını 8 tutun rahat olun. İlla CL7 olmasına gerek yok.

RAM bellekte MHz değerinin önemi yoktur. Önemi yoktur demiyelimde bazen anlamı yoktur. 2133 MHz RAM almak bazen sana bir şey kazandırmıyor. İşlemcin onu sadece 1333 MHz de çalıştırabiliyor. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU en çok dikkat ettiğim unsur. Ardından üretim teknolojisi, bellek ve çekirdek hızları, soğutma sistemi, overclock şansına dikkat ediyorum. Ram alırkende gecikme değerlerine dikkat ediyorum.

Anakart: asus P8H61-M LX3 PLUS R2.0 1333/1066.Mhz
Ekran kartı: ASUS EAH6570 Series (1 GB)
İşlemci: DualCore Intel Core i3-3210, 3200 MHz
sizce kaç gb ram alabilirim. ? windowsuda 64 yapıcam. şu aıda64 programında. en çok 16GB yükseltilebilir diyordu ama sizinde görüşüzünü almak istiyorum

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı