Ekran kartı verimi nasıl artırılır?

Zeinx

Centipat
Katılım
20 Kasım 2021
Mesajlar
9
Merhabalar. İnternette gördüğüm GPU verim arttırma hakkında bir video dikkatimi çekti. Yapmayı düşünüyorum çünkü oyunlarda ki FPS'lerim RAM'im dolayısıyla biraz düşük. Sistemimi yeni aldım: GTX 1650, R5 1600 ve 8 GB RAM. RAM yüzünden oyunlarda performansım çok kötü ve akıcı değil. Bu durum beni üzüyor. 144Hz'den dolayı mı bilmiyorum ama FPS'ler düşünce bayağı bir yırlıtma ve donma oluyor akıcı hissettirmiyor. RAM'imi 16 GB RAM yapana kadar verim arttırma olayını yapmayı düşünüyorum. Sıcaklık derecelerim çok iyi oyunda 55 60 derecelerde takılıyor. Valorant ve Dead by Daylight oynuyorum ve ikisinde de FPS değerim düşük Dead by Daylight'da 80 90, Valorant'ta 100 civarı (2 oyunda da düşük ayarlarda). Bu verim alma olayını yapsam bir sorun çıkar mı veya sorun çıkarsa nasıl eskisine dönüştürebilirim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(GPU kullanımı boştayken 0)
 
Ekran kartı güncel derken Driver'dan mı bahsettiniz. Driver ise evet güncel. OC yapmayı düşünmüyorum verimi arttırmayı düşünüyorum.
 
Çift kanal beslemeye başlamadan verimi artıramazsın. 1 adet RAM yalnızca 64 bit yoluyla işlemciyi besler, işlemci de ekran kartını. Ekran kartı en son parçadır önce diğerlerinin performansı artacak ki bu ekran kartına yansısın. Onun da temeli çift kanal RAM ile 128 bit, iki kat veri yolundan başlamaktan geçiyor. Sonra dilersen ekran kartına overclock yapıp stok veriminin üzerine çık.
 
Evet. Yapmayı düşünmüyorum. OC'lik bir oyun oynamıyorum zaten. PC'yi çok zorlıcak bir oyunda oynamıyorum. Sadece LoL, Valorant, Dead by Daylight.
 
Çift kanal beslemeye başlamadan verimi artıramazsın. 1 adet RAM yalnızca 64 bit yoluyla işlemciyi besler, işlemci de ekran kartını. Ekran kartı en son parçadır önce diğerlerinin performansı artacak ki bu ekran kartına yansısın onun da temeli çift kanal RAM'i açıp 128 nit ile başlamaktan geçiyor. Sonra dilersen ekran kartına overclock yapıp stok veriminin üzerine çık.
Pek anlayamadım. Demek istediğiniz RAM'i 8x2 yapsam daha mı verim alırım. Şuanlık GPU verimini arttırsam fps artışı yaşamaz mıyım ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı