Ekran kartı yükseltmesi için güç kaynağı yeterliliği

HUNTER

Megapat
Makaleler
2
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar şu anki sistemimde güç kaynağı olarak IN-WIN Commander 850 W (80+ Bronz sertifikalı) Güç kaynağı kullanıyorum ve şimdiye kadar hiçbir sıkıntı çekmedim. Ama şöyle bir soru takıldı aklıma şu an GTX 590 kullanıyorum aynı sistemde ama bu güç kaynağı ilerki yıllarda (2 yıl içinde) yapacağım Ekran kartı yükseltmesine yeter mi? Alacağım kart yine çift GPU'lu ve o yılın en iyi kartı olacağını da belirteyim. Bu çift GPU'lu kartların güç tüketimi gittikçe azalır mı? Yoksa tam tersine daha da performans artacağından dolayı artar mı?

Evet dostum yeter. Hatta çok uzun süre yeterli olacaktır. Merak etme. Özellikle Nvidia çift gpu'lu ürünler dışında kartlarda TDP değerlerini düşük tutmaya çalışıyor. Yani sen o PSU ile SLI dahi yaparsın sıkıntı olmaz. Zaten eğer bakarsan eminimki GTX590 ile GTX780 arasında güç tüketimi farkı yoktur diye tahmin ediyorum.

- - - Güncellendi - - -

Pardon. Üşenmeyeyim bakayım dedim bakınca da hatırladım zaten 590 çift Gpu'lu bir ürün. O dahi minumum 700w PSU öneriyor. Kartın maximum kullandığı enerji ise 365w. Gtx780 ise max 250w tüketiyor. Önerilen PSU 600w.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı