Arkadaşlar selamlar öncelikle. Ben pek anlamıyorum anlayanlar arkadaşlar bir sorun olup olmadığını bir problem varsa söylemesini rica ediyorum.
Bir uygulama kuracaktım ve setup arayüzünde ekran kartımın yanında 1073MB yazıyordu ekran kartım 8000 MB ve o yazı kırmızıyla yazıyordu, kuruluma o yüzden devam etmeme izin vermedi. Yardım edin lütfen
MB warbanda yönelik ayarları yapınca grafikler düşücek ama değil mi?
birde şuan tam olarak ne yapmamı önerirsiniz Gpu kullanımı için pek anlamadım kusura bakmayın
Warband için ordaki metinlerden şunu düzeltin;
max_framerate = 120
Dikey senkranizasyon açık ise kapatın. Tasarruf modu gibi ayarlar var ise hem oyunda hem PC de kapatın.
İslemci overclock işlemi için birçok rehber bulunmaktadır. AMD'nin kendi yazılımı ile ya da BIOS'dan kendiniz yapabilirsiniz.
Anakartınızın modeli nedir?
Test yaptığınız oyun yüksek işlemci gereksinimi duyuyor. İşlemci gerekli gücü sağlayamazsa ekran kartı da tam güçte kullanılmaz.
Overclock değerlerini size ezberden söyleyebilirim ama kendiniz deneyerek stabil değeri bulursanız daha iyi olur.
Bir de stok soğutucu mu kullanıyorsunuz?
Hayır daha stok soğutucu kullanmadım yazın almayı düşünüyorum
İşlemcı hızım 3.6 ghz 12 çekirdek diye hatırlıyorum (denetım masasında 3.4 gösterıyor ama görev yönetıcısınden bakınca 3.9 a kadar çıkıyor)
Anakartım asus prime b450m-k bios ve chipset güncel (diğerlerini güncellemedim LAN AUDİO falan)
max_framerate = 120
Dikey senkranizasyon açık ise kapatın. Tasarruf modu gibi ayarlar var ise hem oyunda hem PC de kapatın.
İslemci overclock işlemi için birçok rehber bulunmaktadır. AMD'nin kendi yazılımı ile ya da BIOS'dan kendiniz yapabilirsiniz.
Test yaptığınız oyun yüksek işlemci gereksinimi duyuyor. İşlemci gerekli gücü sağlayamazsa ekran kartı da tam güçte kullanılmaz.
Overclock değerlerini size ezberden söyleyebilirim ama kendiniz deneyerek stabil değeri bulursanız daha iyi olur.
max_framerate = 120
Stok soğutucu kullanmıyorum.
Anakartım b450m-k chipseti sürümü güncel ama LAN AUDIO vs hiç güncellemedim.
warband için söylediniz ayarı yapmaya girdiğimde zaten değerin 150 olduğunu gördüm
Warband değerini değiştirmeye girdiğimde o değerin zaten 150 olduğunu gördüm.
Anakartım asus prime b450m-k chipset haric hıcbırşeyini güncellemedim.
işlemcim 3.4 ghz gozukuyor denetim masasında ama gorev yonetıcınsınde 3.90 ghzye kadar gördüm.
stok soğutucu kullanmıyorum.
kıssadan hisse şuan bir sorun yok yani bilgisayarda bir de yardımcı olursan birşey daha sormak isterim bilgisayar ilk alındıgında boşta 30 derecede sabitken şimdi her bilgisayarı açısımda 10 dakika boşta bırakıyorum gözlemlemek için ve her dakika boşta olmasına rağmen 1'er derece artıyor 40 derece oluyor?
kıssadan hisse şuan bir sorun yok yani bilgisayarda bir de yardımcı olursan birşey daha sormak isterim bilgisayar ilk alındıgında boşta 30 derecede sabitken şimdi her bilgisayarı açısımda 10 dakika boşta bırakıyorum gözlemlemek için ve her dakika boşta olmasına rağmen 1'er derece artıyor 40 derece oluyor?
Fanlar belli bir düzeyden sonra etkin olarak çalışmaya başlar. 50-60 dereceden sonra etkin olur. Bunu istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Fanınızın dinlenmesi için 50 dereceye varmadan hafif dönmesi daha iyi.