Ekran kartımın diğer ekran kartlarıyla saat hızları aynı ama neden onlar daha pahalı?

Beyaz Sakal

Hectopat
Katılım
20 Nisan 2014
Mesajlar
102
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaslar, elimde kullanmakta oldugum Gigabyte HD5870 Super Overclock kart var. Bunun saat hızı 950-1250, bellek hızı 5000 ve bu kart 7850 ve 7870'le aynı, hatta nerdeyse daha hızlı. Her neyse, sormak ıstediğim su, yenı kartlar var Asus vs. Bunların saat hızları da benım saat hızımdan biraz daha fazla veya dusuk. Saat hızlarını goz onune getırırsek 850-1200 veya 920-1000. Bunlar yenı cıkan kartların saat hızları ama daha pahalı. Benım kartımın cıkıs tarıhı 2009 olmasına ragmen BF, GTA 4'ü en yüksek çözünürlük ve ultra ayarlarda oyunuyorum. Peki bu yeni çıkan kartların benım karttan ne ustunlugu var? Uzun oldu ama cevaplar ıcın tesekkurler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartlarında bellek hızları vs. fazla önem teşkil etmez. Asıl önemli olan GPU'dur. Sizin kartınızın GPU'su bahsettiğiniz modellerden daha düşük.
 
Anlatamamısım derdimi. Yani şunu demek istiyorum, bu kartın çıkışı 2008-2009 olması lazım sanırım. Yenı çıkan kartlarla kafa kafaya gıdıyor. Yenı cıkan oyunları hala ultrada oynuyorum problemsız. Ne ısı var ne ses var ama yeni çıkan kartlar daha pahalı ve saat hızları daha yüksek gözüküyor. Ama yeni çıkan bir kartla bu kartı yan yana koyuyorum, pek fark yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fark yok diye bir şey olamaz. O zaman ne gerek var ki GTX 770'e, 780'e o kadar para saymaya. Herkes HD 7850 alsın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam, ben hiç fark yok demiyorum. Fark var ama öyle çok büyük ölçüde değil. Yani benim bellek hızım 5000, diğerinin 6000. Arada çok az fark var. Oyunlarda vs pek performans farkı olmuyor ama 6000 saat hızı diğerine göre %50 daha pahalı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş o kartların içindeki cuda/shader ya da alt çekirdek diyelim onlar arttırılıyor. Ayrıca stabilleştiriliyor. Senin kartının shader sayısı kaç, onlarınkinin kaç? Bilgin var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı