Ekran kartına günde 8 kere FurMark yapmak zarar verir mi?

Hiç sağlıklı bir şey yapmıyorsunuz. Bu testler donanamı yormak ve ve -abartıya kaçınca-bozmak için birebirdir. Gözle görülür bir sorun yoksa, yeni bir parça takıp çıkarmamışsanız, mavi ekran gibi sorunlar yaşamıyorsanız, ikinci el bir kart almadıydanız günde defalarca benchmark testi yapmak hiç akıl kârı değil.
Peki hocam kaç ayda bir yapmalıyım testi
 
Peki hocam kaç ayda bir yapmalıyım testi
Belirttiğim sorunları yaşamadıkça ya da kullanımınızı engelleyen bir şey olmadıkça yapmayın. Örneğin yük altında sisteminiz rest atıyordur ya da ekranda tuhaf çizgiler/kareler görüyorsunuzdur yapın ama gidip de "dün 200 FPS veriyordu bugün neden 195 FPS veriyor?" diye benchmark yapmayın.

Zaten sürekli FPS/sıcaklık takip etmek, bir sorun aramak aldığınız zevki de baltalıyordur. Biraz rahat olun.
 
Belirttiğim sorunları yaşamadıkça ya da kullanımınızı engelleyen bir şey olmadıkça yapmayın. Örneğin yük altında sisteminiz rest atıyordur ya da ekranda tuhaf çizgiler/kareler görüyorsunuzdur yapın ama gidip de "dün 200 FPS veriyordu bugün neden 195 FPS veriyor?" diye benchmark yapılmaz.

Zaten sürekli FPS/sıcaklık takip etmek, bir sorun aramak aldığınız zevki de baltalıyordur. Biraz rahat olun.
Hocam bundan sonra yapmasam bir sıkıntı görmedikce ileride bir sıkıntı yaşarmıyım zaten kart 3 4 aylık
 
@BURAK ATAŞ donanım olarak mı yoksa yeterlilik açısından mı soruyorsunuz? Yani "ne zaman bozulur?" anlamında soruyorsanız kimse bilemez. "Bu sistem bana kaç yıl yeter?" anlamında soruyorsanız sistem belirtmeniz gerek, sisteminizi bilmiyoruz.
Sistem olarak Asus dual rtx 4070 ti super ekran kartı asus prime a620m-k amd ryzen 5 7500f sistem özellikleri bunlar hocam
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı