Ekran kartına su kaçması

lalelikabatas

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bugün gece PC fazla ısınıyor diye üstüne buzumsu bir şey koydum. Unutmuşum üstünde ve maalesef erimiş bir kısmı. Açtım bilgisayarı ama ekranda sarı kutular oluştu, Windows mavi ekran verip reset attı. BIOS açılırken ekranda kırmızı yatay çizgiler oluştu. Bende kapattım şimdi Intel'i kullanıyorum. Bozulmuş mudur? Yoksa düzeltilebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa üstünde ızgara boşluğu olmasının zararları... Ben hem anakarta hem de ekran kartıma elveda demiştim. Ancak anakart garanti dışı kalmıştı, kısa devre olduğundan veriyolunun biri yanmıştı oradan belli olmuştu. Fakat kartta fiziksel bir kusur görünmediğinden garanti dahilinde değiştirmişlerdi.

Öncelikle geçmiş olsun. Sarı kutular grafik işlemciden, yatay çizgilerin sebebi ise genel olarak VRAM'den kaynaklanır. Pek ihtimal vermemekle birlikte ekran kartınızı komple söküp tüm bileşenlerini özenle kurulayın. Kuruduğuna emin olduktan sonra montajı yapıp deneyebilirsiniz.

Şimdi açıp kapattım bilgisayarı.Şu an da memOk ledi yanıyor . Acaba ram de bir sıkıntı mı oluştu? Görüntü de gelmiyor.

Pirinçe sokma işlemini genelde son kullanıcı yapar. Sağlıklı değildir ve sonuç verme ihtimali düşüktür. Sağlıklı bir sıvı tahliyesi için cihaz komple sökülüp devre elemanları saf alkol ile temizlenir ve kuruma süresi gözetilir. Ekrana su kaçmış ise özel kimyasallar ile su tahliye edilebiliyor. Her farklı türde bileşenden sıvı çıkarma yöntemi farklı olabiliyor.

Parçaları söküyorum lakin bir ıslaklık göremiyorum. Birde şunu fark ettim işlemci soketinin pinleri yamulmuş.

Hocam resim atabilir misin (Ekran / Pinler)?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…