Ekran kartında fan sayısı ve marka önemli mi?

Sapphire'den o kadar emin değilim, onun dışında dediklerinize katılıyorum.

Sapphire AMD'nin kankası gibi bir şey benim gözümde. Adamlar sadece AMD kart yapıyor. Sapphire'nin de sadece Nitro serisi güzel.

XFX 3 fanlı olan kart 7250TL, MSI 2 fanlı olan kart 7500TL.

Hocam MSI şişirilmiş balondan ibaret. RGB'si var yazılımı var diye millet alıyor. Bende MSI kullandım. Dandik bir yazılımı var kartta RGB varsa onları ayarlamaya yarayan bellek ve işlemci hızlarını değiştirme gibi özellikleri var işte Gaming mode silent mode gibi aşırı dandik bir program sırf bu program için bile MSI alan vardı :) XFX 3 fanlı model alın geçin dua edin bize.
 
Hayır; RX 6650 XT, RX 6600 XT'nin güncellenmiş hali. Daha yüksek bellek hızı, daha yüksek bellek bant genişliği ve daha yüksek çalışma frekansı avantajlarına sahip.
Tamam hocam, bir de bir sorum daha olacak. İncehesap sıkıntı çıkarır mı sizce? Daha önce alışveriş yaptınız mı?
 
Sizce 3 fanlı XFX mi yoksa 2 fanlı MSI mi?
3 fanlı ekran kartlarının GPU'ları daha performanslı olur, daha yüksek frekansa çıkar. Soğutmaları daha serin ve sessiz olur. Ama dolar kuru o kadar yüksek ki aradaki farka değmeyebilir. Eğer çok aşırı bir fark yoksa 3 fanlı modelini alırsan daha iyi olur. Fiyatları konusunda bilgim yok açıkçası.

XFX 3 Fanlı olan kart 7250TL, MSI 2 fanlı olan kart 7500TL.
XFX al.
 
MSI modeli Gaming X modeli ise tercih edilebilir. 2 fan olmasına bakmayın soğutma bloğu oldukça iyidir. Gaming X serisi MSI için tepe model geçiyor. Mesela bu testte benzer fan hızlarındaki sıcaklık değerleri bu şekilde. Aradaki fiyat farkına değer mi değmez mi o size bağlı.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20220623-033002_YouTube.png
    Screenshot_20220623-033002_YouTube.png
    415 KB · Görüntüleme: 37
Fan sayısından ziyade bazı markaların bazı modelleri kronik sorunlu olabiliyor yoksa aldığın GPU aynı sadece karttaki bileşen soğutma ve yazılım kısmında ayrılıyor markalar.
 

Geri
Yukarı