Ekran kartında kondansatör eksikliği herhangi bir şeye yol açar mı?

Mchwair

Decapat
Katılım
8 Ekim 2021
Mesajlar
402
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS cerbesus GTX 1050 Ti O.C Edition kart.

En dip köşelerden 2 tane kondansatör kopuk yani 2 adet kondansatör eksik. Ne gibi hatalar alabilirim? Kondansatör eksikliği neye yol açar?
 
Kondansatörler tuhaf yaratıklar. Eğer biri bile eksik ise ihtiyacın olmadığı sürece farkına varamıyorsun. Görev yeri ne ise o alana ihtiyacın olana kadar sistem sorunsuz çalışıyor. Sistem kitlenmeleri, stabil çalışmaması, program ve oyunlarda ki farklı kullanım alanlarına göre farklı sorunlar yaşatabiliyor. Bazı kondansatörler yalnızca güç bölümünü oluşturuyor. Sistem FurMark testi yapana ve istisnalar hariç düzgün çalışıyor. Bu GPU için geçerli. Kırık pinli işlemci bulunan sistem sorunsuz çalışabiliyor (FX) veya anakartımda ki boş bölümün, RAM'lerin sigortası olduğunu öğrene biliyorum. RAM'lerde herhangi bir sorun olursa sistemin kapanması yerine yana biliyorlarmış. Elektronik mühendisi abi, mahallede Donanım tamircisi (bakkal) açtı o söyledi. Keşke RAM'lerim daha sonra bozulmasaydı. :)

Yani ekran kartını biz üretmediğimiz için sorun olup olmayacağını pek de anlayamayız. Garantisi varsa gönderin hocam bir ekran kartı kaç para biliyorsunuzdur herhalde.
 
Yanıtlarınız için teşekkür ederim öncelikle ben neredeyse 5 6 aydır böyle kullanıyorum ve fpsm oldukça yüksek şu ana kadar bir sorun yaşamadım o yüzden bir sormak istedim.
FurMark testi olsun oyunlarda yük bindirmek gibi olsun hiçbir sorunu karşıma çıkartmadı bu da bana bir garip geldi.
 
ASUS cerbesus GTX 1050 Ti O.C Edition kart.

En dip köşelerden 2 tane kondansatör kopuk yani 2 adet kondansatör eksik. Ne gibi hatalar alabilirim? Kondansatör eksikliği neye yol açar?

Eğer işlemci besleme fazlarından birine bağlıysa hiçbir sorun teşkil etmeden çalışır. Kapitalist bir sistem misali çalışır. 5 kişinin yapacağı işi 4 kişi yapar, aralarından biri dayanamayıp ölür. Daha sade bir dille anlatacak olursam; ekran kartları tıpkı 2. bir bilgisayar gibidir. Kendi işlemcisi, kendi beslemesi, kendi bellekleri, kendi BIOS'u... Ve anakartlarda da olduğu gibi işlemciyi beslyen tek bir faz yoktur. 1'den fazla faz, çeşitli MOSFET'lerle sürülerek işlemciye gönderilir. Eğer kondansatörler, işlemci besleme fazlarının herhangi birinden çıktıysa bile kısa zamanda tedarik etmenizde fayda var. Kaza geliyorum diyor. :).
 

Geri
Yukarı