Ekran kartında Low profil ne demek?

Low Profile kartlar daha küçük yer kaplar buna uygun kasalara göre ayarlanmıştır. Arasındaki farkları Low Profile kartların soğutmaları ve performansları bir tık kötü olabilir ama kayda alınmasına gerek yok. Bütçe bu kartı almak için bir etkense tercih edilebilir ancak bütçe elveriyorsa ve kasa da elverişli ise normal kart seçilse daha iyi olur. Ancak büyük kasalar için de Low Profile alınsa olur.

RX 570 ITX (ITX Low profile diyebiliriz), çift fanlı değil de tek fanlı 6 pin versiyonu kullanıyorum.

Merhabalar bir ekran kartı almayı düşünüyorum ama ekran kartında Low profil yazıyor, ne anlama gelmektedir, bilen var mı?
Low profil kasalara uyumlu demek. Normal bir kasaya sahipsen de takabilirsin.
RX 570 ITX (ITX Low profile diyebiliriz), çift fanlı değil de tek fanlı 6 pin versiyonu kullanıyorum.
Low profile terimi kısa kartlar için kullanılıyor. Bu sayede daha ince kasalara takılabiliyor. Bu kart gibi kartlar oluyorlar:

Low profil kasalara uyumlu demek. Normal bir kasaya sahipsen de takabilirsin.

Low profile terimi kısa kartlar için kullanılıyor. Bu sayede daha ince kasalara takılabiliyor. Bu kart gibi kartlar oluyorlar:

Tamamdır çok teşekkür ederim.

Hocam daha ufak kasalara uyumlu olan kartlardır. Genelde kutularından yedek braket çıkar. Yüksekliği ayarlanabilir olduğu için Dell Optiplex gibi kasalara takılabilirler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı