Ekran kartında MSI mı ASUS mu?

FURKAN CANN

Hectopat
Katılım
15 Haziran 2021
Mesajlar
2.637
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
A520M-K ANAKART / AMD RYZEN 5 3600 / GT 730 EKRAN KARTI / 8GB 2666MHZ RAM / 240GB KİNGSTON A400 SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Elektrik - Elektronik teknikeri
Ekran kartı almak istiyorum. MSI mı ASUS mu kararsız kaldım. İkisi de segmentinde çok iyiler.
 
İkisinin de birbirine göre üstün olduğu seriler var. Örneğin RTX 3000 serisinde ROG alt segmenti olan TUF serisi bile Gaming X-Z serisinden daha iyi. ROG serisi ise genel olarak her modelde iyidir.

Alacağınız kartın modelini söyleyin ona göre cevap verelim.
 
Modele göre değişir. Model belirtmeden nasıl yanıt verelim? Her ikisi de nam salmış markalar.
Her iki markanın da üst modelleri, soğutma anlamında harika. Karar zevk ve tercihlerde. Bana göre Asus Rog serisi daha premium duruyor. Zevkler ve renkler...
 
Bazı markaların ekran kartı serilerine göre soğutması berbat modelleri mevcut. Örneğin Asus Tuf 1660ti ve Dual 1660ti modelleri rezalet soğutmalara sahipti (kullanmış biri olarak söylüyorum) ama 3000 serisinde müthiş iş çıkarmışlar.
2060 düşünüyorum hocam.
Asus düşünüyorsanız ve bütçe sorununuz yoksa Rog tercih edebilirsiniz, diğer Asus modellerin "evo" olmasına dikkat edin, Msi'nin en iyi Gaming X ve Gaming Z modelleridir, Rog alternatifi de denilebilir. Ventus biraz daha ısınır ama sizi üzmez.
Bazen Gpu fiyatları birbirine çok yakın oluyor. 2060 bakarken mutlaka 3060 modellerinin fiyatlarını da kontrol edin.
 
Bazı markaların ekran kartı serilerine göre soğutması berbat modelleri mevcut. Örneğin ASUS TUF 1660 Ti ve Dual 1660 Ti modelleri rezalet soğutmalara sahipti (kullanmış biri olarak söylüyorum) ama 3000 serisinde müthiş iş çıkarmışlar.

ASUS düşünüyorsanız ve bütçe sorununuz yoksa ROG tercih edebilirsiniz, diğer ASUS modellerin "EVO" olmasına dikkat edin, MSI'nin en iyi Gaming X ve Gaming Z modelleridir, ROG alternatifi de denilebilir. Ventus biraz daha ısınır ama sizi üzmez.

Hocam ASUS'larda coil whine oluyor diyorlar siz ne düşünüyorsunuz.
 
2060'lar pahalı biraz bence 3060 bulabilirsiniz aynı fiyata.

Düşünebilirim hocam teşekkürler.
Her marka ve modelde coil whine olabiliyor, bazen GPU da bazen güç kaynağında. Teknoloji biraz şans işi ama genel olarak hangi modellerde daha çok görülüyor bilmiyorum hocam.

Çok teşekkür ederim hocam dediklerinizi dikkate alacağım teşekkürler.
 

Geri
Yukarı