Ekran kartındaki sorunu PSU tetiklemiş olabilir mi?

Yer
İstanbul/Ataşehir
Bundan birkaç ay önce kilitlenme ve ardından görüntü gitmesi sorunu yaşıyordum. Bunun için servise anakartı RAM'i en başta gönderdim. 1 hafta kadar denettirdim. Ardından ekran kartı ve islemciyi de servise verdim. İşlemciyi kendi anakartım ve RAM'lerim üzerinde denensin diye belirttim. Denenip, problem olmadığını telefonda söylediler. Ekran kartını denerken problem yaşadıklarını ve onarılacağını söylediler. Kart şu an onarıldı ve serviste hazır olarak beklemekte. Komponent ve yanlış anlamadıysam kapasitör değişti dediler. Bu soruna PSU yol açmış olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU marka model ne acaba? Sadece merakımdan sordum.
Aerocool Kcas 600w(12V 540W).Kısa devre koruması vs. falan olduğu yazıyor.
Akım koruyucu priz kullanmıyorsan kullan bence bu sorunun tekrarlanmamasını bu yolla çözebilirsin işe yarar. Psuda sorun varsa bunu anlaman çok zor.
Kasım ayından beri şu prizi kullanıyorum.
Ceza yemiştimde bakamadım.
Akım koruyucu priz kullanmıyorsan kullan bence bu sorunun tekrarlanmamasını bu yolla çözebilirsin işe yarar. Psuda sorun varsa bunu anlaman çok zor.
Ceza yemiştimde bakamadım.
Voltaj dalgalanması ya da kısa devre, bileşenlerde soruna yol açabilir. Tetiklemiş olabilir.
Psu da kısa devre,voltaj dalgalanması vb. korumalar mevcut hocam.Sertifikasıda gerçek.
Bence bu sorunu psu değilde,ekran kartı oluşturmuştur diye düşünüyorum.Ekran kartı serviste başka sistem üzerindede denendiğinde problem oluşmuş.

Son düzenleme:
Umarım çözersin sorunu beklemekten başka çaren yok gibi benim psu aldığım günden beri cızırtı çıkartıyor ama naparsın bilgisayarsız kalmamak için garantiye yollamadım elimde kaldın 4 yıldır yaşıyoruz birlikte.

PSU'da sorun çıkartmış olabilir. Sonuçta daha bilinen markaların dışındaki PSU'ların çok da güvenilir olmadığı biliniyor ki bilinen markaların bile kasa ile birlikte verdikleri psularını almak yerine ayrı ayrı almalarını öneriyorlar. Her ihtimale karşı PSU özellikle ekran kartına bağlanan güç çıkışlarını kontrol ettirebilirsin.

PSU'da sorun çıkartmış olabilir. Sonuçta daha bilinen markaların dışındaki PSU'ların çok da güvenilir olmadığı biliniyor ki bilinen markaların bile kasa ile birlikte verdikleri psularını almak yerine ayrı ayrı almalarını öneriyorlar. Her ihtimale karşı PSU özellikle ekran kartına bağlanan güç çıkışlarını kontrol ettirebilirsin.
Güç çıkışları derken?Tam olarak nereden bahsettiniz acaba?Psu dan çıkan 8 pin ekran kartı güç kablosunu multimetre cihazı ile ölçtürmek falan mı?
Umarım çözersin sorunu beklemekten başka çaren yok gibi benim psu aldığım günden beri cızırtı çıkartıyor ama naparsın bilgisayarsız kalmamak için garantiye yollamadım elimde kaldın 4 yıldır yaşıyoruz birlikte.
Yok,zaten sorunun kaynağı bulundu.Ama ekran kartı kendimi yaptı bu sorunu,yoksa psu mu sebep oldu onu anlamak istiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı