Ekran kartından cızırtı sesi geliyor

@Gapirkont stok fan ise normaldir. Diğer seste servislik bir sıkıntı yok gibi, çok hafif tıslıyor. Ekran kartından geliyorsa 2 sene garantisi var acele etmeye gerek yok.

Ekran kartından geldiğini düşünüyorum. Coil whine olduğu kesin mi sizce? Yani başka bir durum olma şansı olabilir mi? Bugün oldu çünkü daha sabah bile yoktu, hatta konu açmıştım 3DMark testimde skor düşük diye. 1-2 kere test yaptım bu sorun yoktu 3. testi açışımda bu sesi duydum. Başta ekran kartının güç girişinden geliyor diye düşündüm ancak sonra Coil Whine olabileceği aklıma geldi.
 
Sistem 3 günlük ve daha öncesinde bu sorun yoktu, ya da ben fark etmemiştim. Coil whine mi değil mi çözemedim. Ara ara gelip gidiyor, bazen uzun süre bu ses çıkıyor bazen çok kısa gelip gidiyor. Videoyu bırakıyorum, 4K çektiğim için biraz büyük boyutlu olmuş. 3. saniyede başlıyor ses. (Arkadaki fan sesi işlemcinin fanı, o da çok garip bir ses çıkarıyor. Kasanın fanlarını durdurdum, ses daha net duyulsun diye.)

Çoğu ekran kartında bu durum var. Sesi seni rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam et. Baktın ses artıyor servise gönderirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı