Ekran kartından veya işlemci fanından gelen ses nasıl çözülür?

bankai31

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartından veya işlemci fanından garip bir cızırtı sesi geliyor sorunun hangisinde olduğunu anlayamadım ses neden kaynaklanıyor olabilir acaba?

Sistem.
RTX 4060 8 GB.
Ryzen 5 5600.
ASUS Prime A520mr.
RAM 8x2 16 GB
SSD Lexar 500GB M.2 SSD.
PSU 600W 3 Max.
Gelen sesin videosu

Ekran kartından veya işlemci fanından garip bir cızırtı sesi geliyor sorunun hangisinde olduğunu anlayamadım ses neden kaynaklanıyor olabilir acaba?

Sistem.
RTX 4060 8 GB.
Ryzen 5 5600.
ASUS Prime A520mr.
RAM 8x2 16 GB.
SSD Lexar 500GB M.2 SSD.
PSU 600W 3 Max.
Gelen sesin videosu

Biri yardımcı olabilir mi oyun oynayamiyorum korkudan.

Son düzenleme:
Sesin kendisini veya neye benzediğini atmanız lazım. Cızırtının birden fazla nedeni olabilir. Coil whine ise sorun değil. Ama fanlar sürtüyor ve ses çıkarıyorda olabilir sesi atmanız lazım.

Sesin kendisini veya neye benzediğini atmanız lazım. Cızırtının birden fazla nedeni olabilir. Coil whine ise sorun değil. Ama fanlar sürtüyor ve ses çıkarıyorda olabilir sesi atmanız lazım.

Ekran kartının fanından gelmiyor elimle durdurdum ses devam ediyor. İşlemci fanını durdurdum ses devam ediyor. Acaba kasanın kendi fanlarından veya PSU'dan geliyor olabilir mi?

Sesin videosu

Son düzenleme:
SSD den de ses gelebilir. Şahsen bende crucial sata ssd vardı ses gelebiliyordu bazen. Cızırtı oyun oynarken mi meydana geliyor yoksa sistem boştayken de durduk yere cızırtı geliyor mu? Bu cızırtı psudaki güç akışının sesi bile olabilir. Arkadaşın da dediği gibi bir çok nedeni olabilir.

SSD'den de ses gelebilir. Şahsen bende Crucial SATA SSD vardı ses gelebiliyordu bazen. Cızırtı oyun oynarken mi meydana geliyor yoksa sistem boştayken de durduk yere cızırtı geliyor mu? Bu cızırtı PSU'daki güç akışının sesi bile olabilir. Arkadaşın da dediği gibi birçok nedeni olabilir.

Boştayken bile gelmeye başladı M.2 SSD kullanıyorum çok sesli olmayacak şekilde cız cız ses geliyor bostayken ağır oyun girdiğimde ses yükseliyor sizce ne yapmalıyım daha yeni sistem 2 yıl garantisi var.

Geri
Yukarı