Ekran kartından yanık kokusu geldi

558214

Decapat
Bilgisayarımdaki diskler ısınıyor gibime geldiği için yerlerini değiştirdim sonra kabloları takıp bilgisayarı açtım bilgisayar açılıyordu ki burnuma keskin bir yanık kokusu geldi. Kısa devre yaptırmış olabileceğimi düşündüğüm için direkt kapadım sonra elektriği kestim. Sonra kasayı açtım baktım koku bariz bir şekilde ekran kartından geliyordu (GTX1650 TUF) sonra yerinden çıkardım biraz bekledim tekrar taktım en kötü ihtimalle garantiye gider düşüncesiyle açtım PC'yi. Ekran geldi yanık kokusu da hava akımı ile atıldı biraz bekledim yeni bir koku gelmedi. Garantiye göndermem gerekli midir?
Şu an bilgisayardayım. Her şey yolunda gözüküyor fakat yanık kokusu hala devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasadan donanım sökeceğiniz zaman PC yi mutlaka kapatın. Kasaya gelen gücü kesin ve power düğmesine 5-6 defa arka arkaya basarak statik elektrik boşaltın. Bu işlemden sonra donanım sökün ve takacağınız zaman mutlaka yerlerine doğru ve sağlam şekilde takıldıklarına emin olun. Sorduğunuz sorunun cevabını vermek zor

Şimdi burnunuza gelen net bir yanık kokusu varsa göndermelisiniz.
Ancak ekran kartlarından derinden koklarsanız aşırı çalıştığı için bu tarz bir koku hafiften gelir.

Eğer duman da varsa veya dediğim gibi net bir koku geldiyse tamam bu kart yanacakmış kıyısından dönmüş hissiyatı varsa gönderin.

Çok ısınırsa ondan dolayı olabilir eski bir kartım vardı aşırı ısınıyordu oda hamama dönüyordu ve yanık kokusu vardı baya.

Yapmıştım zaten 3 kere açma kapama tuşuna bastım sonra işlemlere geçtim elektriğide zaten kesmiştim elektriği kesmeden işlem yapılmaz ztn ilk hamlede bişyler yanar

Çok ısınırsa ondan dolayı olabilir eski bir kartım vardı aşırı ısınıyordu oda hamama dönüyordu ve yanık kokusu vardı baya.
Kart 70 Dereceyi Geçmiyordu ve soğuktu zaten açtığımda

Duman göremedim ama bir kapasitör vs. bişy yandı gibi hissediyorum akım korumalı priz kullanmıyorum hatta odanın tepesindeki (adını unuttum) ekstra elektrik kabloları olan yere bağlı 5li uzatma kablosu ondan dolayı olmuş olabilir fakat daha önce elektrik kesintileri hariç hiç sorun olmamıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…