Ekran kartını besleyemeyen işlemciyi değiştirme

kyosphere

Megapat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Hep merak ettiğim bir soru var aklımda. İşlemci ekran kartını %70 80 kullanım civarında besliyor diyelim. Örneğin i3 7100. Bunu i5 7500 yaparsak FPS farkı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer işlemci performansı ekran kartını beslemek için yetersiz kalıyorsa daha güçlü bir işlemciyle ekran kartından daha çok verim alınabilir. Yani sorunuzun cevabı evet FPS artar. Bu soruna da darboğaz diyoruz.

Bunu biliyorum teşekkürler ama ben besleyebilen demiştim. İşlemci %70 %80 civarı kullanımda ekran kartını %100 besleyebiliyorsa eğer bu işlemciyi değiştirmek mantıklı değil değil mi?

Darboğaz olmasa bile daha iyi işlemciyle daha fazla FPS alınır ama bu fazla fark getirmez, 100 FPS'de 5 10 FPS anca.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Darboğaz, işlemcinin ekran kartlarını besleyememesidir(GPU'ya yetişememesidir). Eğer besleyebiliyorsa, işlemciyi daha güçlü bir model ile değiştirmeniz 5-7 FPS kadar anca fark edecektir. Daha güçlü bir GPU'ya geçmediğiniz sürece(eğer besleyemiyorsa) işlemciyi değiştirmene gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı