Merhabalar, ben de NVIDIA ekran kartı kullanıyordum ve aynı sorunla karşılaştım.
Uzatmadan çözüme geçeyim;
Sağ alttaki arka plan etkinlik kısmından NVIDIA simgesine sağ tıklayıp NVIDIA Denetim masası'nı açıyoruz.
NVIDIA Denetim masası açıldığında, sol tarafta olan kategoriler kısmında "3D Ayarlarının Yönetilmesi" sekmesine basıyoruz.
Hemen ardından ekrana gelen yeni sekmeden "Kullanmak istediğim 3D ayarları" başlığının altındaki "Genel Ayarlar" sekmesine giriyoruz.
"Genel Ayarlar" başlığının altındaki "Tercih edilen grafik işlemci:" seçeneğini "Entegre grafik" olarak işaretliyoruz ve uygula diyoruz.
Buraya kadar anlattığım kısımda artık açılan her dosyanın işlemcide çalışmasını sağladık, bilgisayarı yeniden başlattığınızda ekran kartınız üzerinde çalışan gereksiz uygulamalar artık olmayacak.
Fakat işimiz henüz bitmedi, çünkü bu ayarlarda kalırsak bir oyun açtığınızda o da işlemcide açılacaktır. çünkü tercih edilen genel grafik işlemcisini entegre yaptık. Şimdi oyunları ekran kartımızda nasıl çalıştırırız ona gelelim;
"Kullanmak istediğim 3D ayarları" başlığının altında "Genel Ayarlar" kısmını seçmiştik, bu sefer "Program Ayarları" kısmını seçiyoruz.
Bu sekmeyi seçtiğinizde "Program Ayarları" kısmının hemen altındaki "Özelleştirilecek programı seçin:" kısmının altındaki program seçme sekmesinden ekran kartınızda çalışmasını istediğiniz uygulamanızı seçin.
Uygulamanızı seçtikten hemen sonra bir tık daha aşağıda olan "Bu program için tercih edilen grafik işlemciyi seçin:" kısmından "Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi" sekmesine basın ve sağ alt kısımdan "Uygula" diyin.
Artık bu uygulama yalnızca NVIDIA üzerinde çalışacaktır.
Ve artık yalnızca sizin belirlediğiniz uygulamalar NVIDIA ekran kartınızda açılacaktır.
Her bir program için ayrı olarak Tercih edilen grafik işlemcisi'ni düzenlemeniz gerekmektedir. Ayrıca bu tür exe dosyaları bilgisayarın ekran kartında çok fazla bir etki bırakmaz diye düşünmekte yanlıştır. Ekran kartı kendi içerisinde görev dağıtımı yapabilir ve bu görevler yüzünden oyuna öncelik vermeyebilir, düzeltilmesi gerekir.
Bilmeyenler için küçük bir not geçeyim; Entegre grafik sizin işlemcinizi temsil eder. Eğer bir uygulamanın ekran kartınız üzerinde değil de işlemcinizde çalışmasını istiyorsanız bu uygulamanın çalışacağı grafik işlemcisini "Entegre grafik" olarak işaretleyin.
Çözümün kesin bir çözüm olduğu konusunda şüphem yok

bizzat deneyimleyip sonuçlarımı sizlere sundum, iyi günler dilerim.